Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 Mar 2019

Vegan leer: UASHMAMA Aggo® als alternatief

Het zal je niet ontgaan zijn, maar de wereld heeft op dit moment een hoop te verduren. Daarom wordt het tijd dat we ‘Mother Nature’ een handje gaan helpen. Verandering begint tenslotte bij jezelf en verschillende kleine stapjes kunnen gezamenlijk een grote positieve impact hebben. Of je nou je afval scheidt, korter onder de douche staat of eco-friendly producten zoals vegan leer of gerecycled materiaal koopt, deze duurzame keuzes zijn altijd waardevol.

Sustainable movement

Moes & Griet is als merk constant in beweging en denkt graag mee hoe ze een steentje bij kan dragen. Wie ons al langer volgt, zal het niet ontgaan zijn dat we steeds meer producten in ons assortiment opnemen die gemaakt zijn van dier- en milieuvriendelijk geproduceerde materialen, waarbij duurzaamheid en bewustwording centraal staat. Misschien ben je al bekend met het merk UASHMAMA en haar populaire paperbags? Zo niet, dan wordt het de hoogste tijd om kennis te maken!

Vegan leer als alternatief

Lederen banken, lederen tassen, lederen jassen, stiekem houden we er allemaal van. Het is prachtig, maar wist je dat er ook duurzame varianten bestaan? Tegenwoordig zijn er talloze opties om leer te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan ananas- leer, (really!) of leer gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Nog een alternatief- waar wij erg fan van zijn, is het wasbare papier 'AGGO®', een geweldig vegan alternatief voor leer.

Vegan leer, maar wat is dat precies?

Als je duurzaamheid, traditie & Italiaanse ambacht combineert, dan is het wasbaar papier van UASHMAMA (spreek uit als: wash mama), genaamd Aggo®, het resultaat. AGGO® is vernoemd naar de kleinkinderen van haar Italiaanse oprichters Emanuela en Marco; Allegra, Guglielmo, Giovanni, Gregorio, Ottavia en Olivia.

Moes & Griet werkt nauw samen met UASHMAMA, waar de natuur de hoofdrol speelt. De producten van UASHMAMA zijn niet zomaar fashion items of echte eye-catchers in huis; ze zijn volledig duurzaam geproduceerd.


Beauty from nature

Door een duurzaam productieproces zonder het gebruik van chemicaliën tovert de UASHMAMA familie met haar magische formule een nieuw soort leder op de markt. De methode die hierbij gebruikt wordt, is te vergelijken met het looien van leer.

But guess what: er komen geen chemicaliën of dierlijke producten aan te pas. Dus ook volledig vrij van dierenleed!

AGGO® wordt namelijk gemaakt van vezels van kweekbomen. De vezels, ook wel bekend als cellulose, zijn afkomstig van kweekbomen uit Noord-Europa waar ontbossing wordt gecontroleerd. Het fijne van AGGO® is dat het materiaal supersterk is én daadwerkelijk vergelijkbaar met echt leer. Omdat het materiaal wasbaar is, heb je jarenlang plezier van je paper bag, keukenschort of vegan leren tas. Wat betekent: minder kopen, meer klimaatwinst! Plus: alle producten van UASHMAMA zijn voorzien van de keurmerken Oeko-Tex | Responsible Forestry | FSC en stuk voor stuk geproduceerd met liefde & zorg voor mens, natuur en dier.



    

Duurzaam produceren

Om AGGO® net zo zacht als leer te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van verschillende veganistische vetten. De soepelheid en flexibiliteit van het materiaal ontstaat doordat de vezels worden geweekt in tonnen met deze vetten. Het ruwe materiaal wordt daarna talloze uren gewassen in grote ambachtelijke wasmachines. Het resultaat: wasbaar papier met een unieke look en feel van leder.

And last but not least: Ook de kleuring van alle producten gebeurd met plantaardige stoffen!!



Vegan leren collectie

Wist je dat de producten niet alleen duurzaam zijn maar ook waterproof? Het kan tegen een stootje en je kunt de vegan leren producten van UASHMAMA® écht wassen. Bij een duurzame en/of vegan lifestyle horen natuurlijk ook bijpassende items. Daarom heeft Moes & Griet maar al te graag deze selectie van diervriendelijke producten in haar assortiment.

Denk aan Stijlvolle vegan tassen om jouw (plant-based) look helemaal af te maken! De tassen van UASHMAMA, gemaakt van AGGO® kan je net als iedere andere tas gebruiken. Lichtgewicht maar super sterk! Vanaf nu kan jij elke regenbui trotseren met je tas gemaakt van vegan leer.

Moes & Griet heeft daarnaast ook een grote collectie met stoere hippe paperbags die passen in ieder interieur maar zijn ook ideaal voor in de tuin of op het balkon.

 


Wil je op de hoogte blijven
van de vegan collectie van UASHMAMA? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en houd onze social media kanalen in de gaten!


Liefs,

Moes & Griet



Reacties
Hi Ingrid,

Wat leuk om te lezen !
De producten komen uit Toscane.... prachtig.

Liefde
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:50
Fantastisch product! uit welk gebied in Italië komt dir vandaan?
Ingrid Brouwer - 24 Mar 2019 - 17:29
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »