Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Sep 2021

Beautiful Talks: Lifestylejunkie

Haar Instagram-naam geeft weer wat wij stiekem eigenlijk allemaal wel een beetje zijn: '@lifestylejunkienl'. Wij houden niet alleen van interieur, maar ook van lekker eten, mooie kleding, planten, familie, vrienden en fijne mensen om ons heen. En om een belangrijk aspect niet te vergeten: De wereld zien!

De wereld zien doet Marjan, al 23 jaar met alle liefde en plezier als stewardess voor de KLM. Is voor Marjan the sky the limit? Of gaat haar lifestyle nog veel verder dan dit?

 

 

De vraag die je waarschijnlijk vaak gesteld wordt: Hoe ben je stewardess geworden? 

''Het leek mij altijd al heel leuk, omdat je veel van de wereld ziet. Toen ik 19 jaar oud was, heb ik bij KLM Cityhopper gesolliciteerd. Helaas vonden zij mij hier te jong. Daarna ben ik gaan werken als secretaresse. Vervolgens wilde ik naar Amerika gaan om als au pair te werken. Dit is helaas niet gelukt. Ik kwam uiteindelijk in een groothandel terecht voor kantoorartikelen. Daar werkte een man waar ik een relatie mee kreeg. Hij zag iets in mij qua werk en in hetgeen wat ik allemaal kon, maar ik vond het allemaal maar saai. Ik werkte van 9u tot 17u op een kantoor en ik wilde daar weg. Ik had een vriendin en zij vloog toen als stewardess. Zij zat alleen maar in Sydney, Rio, Buenos Aires… Ik dacht toen: DIT MOET IK OOK DOEN! Alleen mijn toenmalige vriend vond vliegen maar helemaal niks. Ik heb toen stiekem gesolliciteerd en ik werd direct aangenomen! Dat moest ik dus aan hem gaan vertellen. Je kan het al raden: hij is nu mijn vriendje niet meer! Haha!''

 

 

Picture above is made in the beautiful Curaçao!

 

Picture above is made in the beautiful Bonaire!

 

Je hebt twee knappe zonen, een van 12 en een van 15. Hoe is het voor jou om te vliegen als moeder?

''Ik vlieg 50%. Dat betekent dat je dan twee, hooguit drie keer in de maand vliegt. Dan ben je bijvoorbeeld vier dagen weg, maar dan ben je ook weer 2,5 week thuis. Bij sommige reizen niet hoor, bij sommige reizen geven minder verlof. Maar over het algemeen is 50% vliegen goed te doen met kinderen. Voor mij tenminste. Vroeger was het lastiger, omdat mijn kinderen toen nog klein waren en mijn man natuurlijk ook moet werken. Ik zorgde dan dat ik een reis had die daarna voor veel vrije dagen zorgde.''

 

Picture above is made in the beautiful Bonaire!

 

Went een jetleg?

''EEN JETLEG WENT NOOIT! Dat wil ik wel even benadrukken. Stel, je komt 6u in de ochtend thuis. Dat is heel fijn, want dan duik je direct je bed in en pak je wat uren slaap. Maar je komt ook wel eens om 14u thuis. Dat zijn van die tijden dat je denkt, wat ga ik nou doen? Ga ik doorhalen of ga ik toch even een powernap doen? En het huishouden gaat ook gewoon door. Dus soms denk ik ook weleens, zal ik überhaupt gaan slapen of moet ik nog boodschappen doen? Een jetlag voor fulltimers lijkt mij helemaal pittig. Een driedaagse reis naar Lagos geeft mij bijvoorbeeld zeven dagen vrij, een fulltimer maar 2 dagen. Dan is je keuze tussen slapen en/of blouse wassen of boodschappen doen snel gemaakt.''

 

 

 

Naast vliegen, heb je ook een passie voor interieur. Waar is dit ontstaan?

''Aan de Nieuwe Rijn in Leiden heb ik bij Lifestyle Wonen gewerkt. Die zit daar nu niet meer en ik werk daar ook niet meer. Dit was een soort van Riviera Maison winkel, maar dan wat hipper. Dit was destijds mijn bijbaan naast het vliegen. Ik vind vliegen erg leuk, maar ik vind het ook heel leuk om andere dingen ernaast te doen. Bij LifeStyle had ik vaste collega’s. Met vliegen heb je dat niet, daar zijn je collega’s heel variabel. Je vliegt elke keer met een nieuwe collega. Maar ik vlieg nu al 23 jaar, dus 9 van de 10 keer vlieg ik wel met een collega waar ik al wel eens mee gevlogen heb. Ik heb hierdoor eigenlijk ontzettend veel collega’s. Het zijn er alweer bijna 7000. Ik heb door het vliegen dan ook heel veel vriendinnen gekregen. Dat is het meest dierbare wat ik door KLM heb opgebouwd, de mooie vriendschappen!''

  

Picture above is made in the beautiful Bonaire!

 

Jullie, jij en manlief Barry, hebben samen een kavel gekocht, wat 9 maanden later een prachtwoning is! Dit was niet zomaar een kavel… 

''Klopt! We zitten op een dijk. Onze kavel loopt naar beneden. We hebben dan ook alles moeten uitgraven. Dit was ook de reden waarom onze kavel vaak onder optie geweest is. Mensen zeggen ook vaak dat dit de moeilijke kavel was en dat niemand dit aandurfde. Maar kijk nu… Nu zij zien wat wij ermee gedaan hebben, vinden zij onze kavel het mooist. Wij durfde het project aan te gaan en hebben dit huis binnen 9 maanden gebouwd. Binnen 9 maanden konden wij hier wonen.

Doordat alles is uitgegraven, konden we ook een soort van splitlevelwoning creëren. Onze woonkamer ligt nét iets hoger dan onze eetkamer. Dit is trouwens een gouden tip! Op deze manier kun je een grote ruimte mooi opdelen. Ons toilet is letterlijk het kleinste kamertje van het huis. Dit kon ook echt niet anders, hij is wel heel chique! De architect had onze begane grond bedacht met een plafond van 9 meter hoog. Dit werd ons wel nét iets te gek, hij zit nu op 6 meter hoog. Dit is voor ons al behoorlijk. Vrienden vroegen ons ook: ‘Hoe ga je zo een ruimte nou gezellig houden?’. Maar door verschillende hoogtes te creëren met bijvoorbeeld ook de vide die wij hebben, is dit ons zeker goed gelukt!

Daarnaast is Barry aannemer. Daarom is alles ook zo snel gegaan. En de beren op de weg, die andere kopers wellicht zagen, zag hij niet. Ik heb heel veel voordeel met het feit dat mijn man in de bouw zit, haha!. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste tegels die je bij ons in en rondom het huis ziet, resten van z’n projecten. Anders zouden deze weggaan, dat vind ik zonde. Op deze manier geven wij de tegels een nieuw leven, en hebben wij er plezier van.''

 

  

 

Ik zie veel pronkstukken staan, prachtig, hebben deze ook een verhaal?

''Veel pronkstukken van m’n reizen, maar ook veel persoonlijke items. Bijvoorbeeld de stoel die in onze logeerkamer staat. Ik noem het nu logeerkamer, maar stiekem is het ook de gamekamer van de jongens. Hier staat een stoel van mijn oma. Mijn oma komt uit Scheveningen en liep ook altijd in Scheveningse klederdracht. Mijn moeder heeft mijn oma's stoel opnieuw laten bekleden met panterprint. Panterprint is écht mijn ding. Ik hou van panterprint. Ik vind zelf niet dat hij hier in huis past. Maar iedereen die hem ziet zegt altijd 'wat een gave stoel!'.

Wij hebben ook een prachtige, grote vaas. Deze is van Barry z'n opa, dit is een erfenis. Deze staat veilig in een glazen kast. Zodat er niks mee kan gebeuren. In diezelfde kast staan natuurlijk ook de welbekende KLM-huisjes. KLM bestaat nu bijna 102 jaar en elk jaar komt er weer een nieuw huisje uit. Zo een huisje is echt een collectors-item.''

 

  

 

Zo ontzettend fijn hoe jij ons inspireert met jouw woning!

''Door dit huis heb ik ook echt de behoefte gekregen om te posten. Hiervoor postte ik niet zoveel over interieur. Tijdens onze verbouwing kreeg ik steeds meer reacties, dit vond/vind ik heel leuk. Mensen op Instagram inspireren is dus op een speelse manier ontstaan. Ik ben er ook achter gekomen dat ik een enorme computernerd ben, haha! Blijkbaar kan ik dat technische ‘gedoe’ achter de schermen heel goed. Websites maken, meer de grafische kant op. Ik ben dan ook bezig met een E-book over Bonaire. Ik vind Bonaire echt ‘one happy island’ met flamingo’s en palmbomen. Wij zitten vaak op Bonaire en ik krijg hier achteraf veel vragen over, dus ik dacht: ik schrijf een boek!

Nog wat tips voor in huis, wat wij toegepast hebben: gebruik behang voor de akoestiek! Dit hebben wij in de ‘mancave’ toegepast. En gebruik standaard IKEA-kasten als basis. Maar laat de frontjes eromheen door de meubelmaker op maat maken. Dit is echt ideaal!''

 

  

 

En dan hebben we, zoals altijd, nog wat zinnen die je af mag maken, zodat we je nóg beter leren kennen…

 

Op mijn wishlist staat… ''Een echte espressomachine!''

 

Mijn top 5 favoriete werkbestemming is… ''1. Antillen, vooral in de winter. 2. Kaapstad. 3. Shanghai, dit is echt een leuke, hippe uitgaansstad. 4. Bangkok! 5. Japan, heel bijzonder. Aparte cultuur. Het heeft iets mysterieus. Hun auto’s vind ik bijvoorbeeld heel interessant. Die autootjes zijn allemaal vierkant, zodat ze dan makkelijk naast elkaar kunnen. Ze zijn allemaal goed georganiseerd.''

 

Ik zou een vakantiehuis willen… ''Op Bonaire! 100%. Lijkt mij heerlijk! Lekker aan zee. De kinderen vinden het daar ook geweldig. Omdat het heel Nederlands voelt. 60% Is daar Nederlands, de mensen praten ook Nederlands. Je hebt daar zelfs een Albert Heijn. Het is net Nederland, maar dan tropisch, met een turquoise zee en mooie vissen. Mijn man is verslaafd aan kitesurfen. Daarvoor is Bonaire ook perfect. Je kan hier snorkelen, duiken, surfen… Het is hier prachtig!''

 

In mijn reiskoffer zit altijd… ''Mijn toilettas, een parfum, een bikini, mijn slippers, zonnebrand en een spijkerbroek met trui/vest. Klikt heel tegenstrijdig. Maar het komt wel eens voor dat je op Schiphol komt met het idee dat je naar Chicago gaat. En dan is er een schemawijziging naar Lagos of  Accra. En dat zijn landen waar je niet 1,2,3 iets kan kopen. Oh, nog een gouden tip: je kleding niet op elkaar vouwen, maar dakpansgewijs alles opstapelen! En als je met een gezin reist: In alle koffers, voor elk wat wils over de koffers verdelen. Goed verspreiden, zodat je altijd een setje voor jezelf in elke koffer hebt. Wij hebben het namelijk wel eens meegemaakt dat er een koffer kwijt was, dan zit je zonder kleding.''

 

Deze producten haal ik uit het buitenland… ''Ik heb nog heel veel zilver uit Bangkok! Hiermee kun je prachtige sieraden maken. Ook van die fijne hamam handdoeken uit Kenia. En laatst had ik prachtige kussens meegenomen vanuit Peru. Deze heb ik buiten op de loungebank liggen.''

 

Mijn voorkeur tijdens het vliegen… ''Afgelopen 16 jaar stond ik in de Businessclass. Daar voel ik mij altijd écht in mijn element. Het lijkt net alsof je restaurantje mag spelen. De passagiers krijgen hier altijd een voorgerecht, hoofdgerecht, en dessert. Met bijpassende wijnen. In de Businessclass zitten vaak zakenmensen. Ook wel eens vakantiegangers naar Kaapstad of Curaçao. Maar sommige zakenmensen vliegen zóveel voor de KLM. Ze vliegen zelfs vaak meer dan een gemiddelde stewardess, haha!''

 

Om te ontspannen ga ik het liefst… ''een voetenmassage nemen. In Bangkok! Heerlijk je nagels laten doen… In het Midden Oosten laat ik mijn wenkbrauwen threaden. Dat is je wenkbrauwen laten epileren met touwtjes. Thuis ontspan ik heerlijk met foute series door bijvoorbeeld Chateaux Meiland te kijken: ''WAAR IS DIE VROOOUW?'' Geweldig!''

 

Het vertrouwen van Barry in mijn interieursmaak… ''Heeft lang geduurd! Haha! Wij zijn nu 17 jaar samen. Wij hebben elkaar ontmoet op een feestje van vrienden. Twee jaar later woonde we samen en hadden we ons eerste kind. Maar het vertrouwen… Dat duurde lang. Dit komt natuurlijk omdat hij heel veel ervaring heeft in de bouw. Hij heeft al heel veel gezien. Hij is begonnen in de vloeren en heeft nu een heel aannemersbedrijf. Maar dit huis hebben wij volledig samengedaan. De kleuren, de vloer, alles. En alles komt heel mooi samen. Over de meeste dingen zijn we het ook eens. Over het algemeen hebben we dezelfde smaak. En het allerfijnst: Nu heeft hij alle vertrouwen!''

 

  

All pictures above are made by the lovely @lifestylejunkienl

 

Marjan's Moes & Griet favorieten:

 

1. Cushion Charcoal Bouclé

Dit kussen is zo zacht als een teddybeer. De structuur voelt ontzettend zacht aan voor je lichaam en hoofd. Een tijdloze en stijlvolle kussen dat geschikt is voor elk interieur.

 

 

2. Queen Bee Circus Box

Hoé perfect is dit prachtige Queen Bee doosje om je treasures veilig te bewaren?!

 

 

3. Plantenpot Met Twee Kanten

Deze plantenpot met ronde vormen is vervaardigd van Ecomix. Dit is een materiaal dat bestaat uit gerecyclede, natuurlijke materialen. De pot is omkeerbaar zodat je er zowel kleine als grote planten in kwijt kunt. Wij hebben deze pot in 2 maten!

 

 

 

Lieve Marjan. Wat 'even een interview' zou worden, werd letterlijk een 'Beautiful Talk' van 5 uur lang. Maar wat heb ik genoten van jouw verhalen, jouw gastvrijheid en je positieve vibe. Dankjewel voor je inspiratie! 

Wil jij kans maken op een van de favorieten van Marjan? En niks missen van mooie interieurs? Volg dan snel @lifestylejunkienl @moesengrietnl en laat ons weten welke favoriet jij graag zou willen winnen en waarom. Wij delen iedere maand een nieuwe 'Beautiful Talks' met jullie dus hou ons in de gaten.

Liefs,

Moes & Griet

 

Reacties
Wat een superleuk verhaal, ik volg Marjan zo graag al vanaf de bouw! Zo’n te gek huis en zij is ook lief én stoer om aan iets nieuws te beginnen ! X wendy_studiozinnig
Wendy Koning - 30 Sep 2021 - 09:45
Wow wat een super leuk interview.
Heel veel succes met wat je ook gaat doen
Monique Hadouche - 30 Sep 2021 - 09:04
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »