Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 May 2022

Afstylen: in 5 stappen naar een afgestylde ruimte

Goed; de basis van het interieur staat. De vloer is helemaal naar wens, de wanden zijn mooi van kleur en de bank zit heerlijk. Maar dan... Een ruimte waarin enkel een mooie basis staat, mist sfeer en is nog niet af. Natuurlijk wil je niet overal accessoires hebben staan en sla je de tekstbordjes even over, maar wat dan wel?! En waar begin je? In deze blogpost vertellen we je stap voor stap hoe je een ruimte afstyled en welke items je daarvoor kan gebruiken. 

 

Stap 1: Bekijk je basis

Het eerste wat belangrijk is, is om even goed naar de basis te kijken. Met de basis bedoelen we de vloer, de wanden, raamdecoratie, verlichting en grote meubels. Als deze basis goed staat, begin je met de afstyling. Voor de afstyling is het belangrijk om te bepalen welk effect je zou willen bereiken met de accessoires. Mag de ruimte bijvoorbeeld wat lichter worden, wil je (meer) kleur toevoegen of is de basis in balans en wil je vanuit deze basis meer sfeer? Daarnaast maak je een lijstje van plekken of hoeken die leeg of nog niet compleet over komen. Dit kan een lege bank zijn, een leeg dressoir of een lege hoek in de kamer. Als je dit lijstje duidelijk voor ogen hebt, is er een helder beeld van wat de afstyling gaat toevoegen aan de ruimte. 

 

Stap 2: Lijst van afstyling

Er zijn een aantal elementen die we standaard gebruiken tijdens de afstyling. Dit doen we omdat deze elementen zorgen voor sfeer. Ook vormen ze een compleet beeld in het interieur. Onze afstylings-lijst bestaat uit: sierkussens, een plaid op de bank, een vloerkleed, wanddecoratie, mooie vaas of object, kandelaren en planten. Met deze lijst creëer je sowieso sfeer en een compleet beeld. De stijl van deze producten is voor iedereen persoonlijk en ook de hoeveelheid van deze objecten. In een minimalistisch interieur is een sierkussen op de bank in combinatie met een mooi element op tafel al genoeg, terwijl in een andere stijl je een set kussens op de bank legt en juist een grote groep kandelaars bij elkaar zet.

 

Hierboven zie je een voorbeeld van een mooie set kussens op de bank

 

Stap 3: Bepaal je eigen stijl

Misschien heb je het al vanaf dag één goed voor ogen of misschien vormt het zich gaandeweg. Een interieurstijl is puur smaak en heel persoonlijk. Wat er vaak gebeurd is dat de basis uitzoeken goed lukt. Voor een bank wordt er gekeken naar wat mogelijk is (wat betreft afmeting) zitcomfort en de uitstraling. Maar met accessoires is het een heel ander verhaal. Hier is zoveel mogelijk in zoveel verschillende stijlen dat sommige hier een beetje in verdwaald raken. En dit kunnen wij ons goed voorstellen!

Wat een goede optie zou kunnen zijn, is om te kijken naar wat voor een afstyling jij mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld naar inspirerende interieurbeelden en dan specifiek naar de accessoires. Hoeveel accessoires zijn er te zien? Welke verhoudingen, kleuren en materialen hebben deze? Door hier goed naar te kijken ontwikkel je een eigen voorkeur voor stijl en sfeer die je graag zou willen toevoegen aan de ruimte.


Hier is gekozen voor een naturel basis. Ook hebben we warmte gecreëerd doormiddel van de afstyling.

 

Stap 4: Groepeer

Dit is zo’n beetje de gouden regel als het gaat om de afstyling. Groepeer je accessoires. Dit wil zeggen dat een dressoir wat helemaal leeg is, niet helemaal vol gezet moet worden. Wat wel gedaan kan worden is het volgende: Probeer bijvoorbeeld aan de linkerkant van het meubel een groepering te maken van een vaas en wat kandelaren. Rechts laat je het meubel leeg, maar monteer je wanddecoratie. De ruimte die overblijft laat je leeg, zo voorkom je dat het te vol gaat staan of het geheel rommelig overkomt.   

 

Hier zie je een voorbeeld van een groepering van kleine objecten.

 

Stap 5: Combineer verschillende materialen en werk in hoogtes

De laatste tip om de decoratiegroepen aantrekkelijk te maken, is om binnen deze groepen te variëren in hoogte en materiaal. Door verschillende hoogtes krijgt de groep meer diepgang en met verschillende materialen zorg je ervoor dat het niet te vlak overkomt. Zo kun je bijvoorbeeld een aardewerk vaas combineren met kandelaren van ecomix. Wat betreft kleur kun je alles combineren (dit is meer smaak gebonden) zo kiest de een voor contrasterende kleuren en gaat de ander juist voor een ton sur ton look. 

 

Hierboven zie je een voorbeeld van het combineren van verschillende materialen. Het groeperen gebeurt zowel op tafel als in de open kast.

 

Op zoek naar meer stylingtips? Lees dan deze blog:

Creëer de look van naturel wonen

Waar ga jij beginnen met styling na het lezen van deze tips?

Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons weten of gebruik @moesengriet | #moesengriet onder je foto.

Liefs,

Moes & Griet

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »