Van grondstoffen tot papier waar de mooiste Uashmama producten van worden gemaakt…

De combinatie van traditie, innovatie & vakmanschap heeft ervoor gezorgd dat de ‘magische’ formule voor Uashmama (zeg wash mama) papier, oftewel AGGO®, is ontstaan. Dit papier is vernoemd naar de kleinkinderen van eigenaren Emanuela en Marco; Allegra, Guglielmo, Giovanni, Gregorio, Ottavia en Olivia. AGGO® heeft de look & feel van leder, maar bestaat uit 100% natuurlijke vezels en is op een duurzame wijze vervaardigd. Het papier is super sterk, behoudt zijn vorm én is wasbaar waardoor je van je product jarenlang plezier van zult hebben.

Het proces
De vezels (cellulose) waarvan het papier wordt gemaakt komen van kweekbomen uit Noord-Europa waar ontbossing wordt gecontroleerd en zijn voorzien van de keurmerken:Oeko-Tex | Responsible Forestry | FSC

In het Italiaanse Toscane wordt het materiaal verder verwerkt tot het materiaal wat wij vandaag de dag kennen als AGGO®. Met een speciale machine krijgt het de juiste vorm en dikte. Veganistische vetten zorgen ervoor dat het papier de juiste ‘zachtheid’ krijgt en bovendien sterk en waterbestendig wordt. Hierna krijgt het de juiste kleur. Voor deze kleuring worden plantaardige kleurstoffen gebruikt. Met een traditionele steenrol van meer dan 100 jaar oud wordt het papier gewalst, zodat deze de unieke ‘AGGO®’ uitstraling krijgt.

Na alle behandelingen en finishing touches wordt het papier door experts gecontroleerd en naar kleine Italiaanse ateliers gebracht. De producten worden met liefde bedacht en stuk voor stuk ambachtelijk gemaakt. Hierdoor zijn alle items uniek.

Nog een laatste controle in de ateliers en dan worden de producten voorzien van merklabel en details, zoals een lederen koortje. De productlijn van Uashmama is eindeloos en blijft inspireren. Van de tijdloze papieren zakken tot aan de functionele tassen. Het gehele productieproces van Uashmama vindt plaats in Italië, maar de producten ‘reizen’ de hele wereld over naar enthousiaste klanten.
Wasbaar papier AGGO® wordt op verschillende manieren bewerkt:

Basic, gekleurd & metallic papier
Dit papier heeft een basic, originele look. Voor de kleuring worden plantaardige kleurstoffen gebruikt. De metallic items hebben een extra coating.

Nuvola papier
Een aantal producten hebben een afwerking, genaamd ‘Nuvola’ wat wolk betekent. Dit metallic ‘wolk’ effect geeft de items een stoere vintage uitstraling.

Pull-Up Papier
Bij het Pull-Up papier is het papier bewerkt met een matte wax. Hierdoor is het papier wat soepeler dan de andere afwerkingen.

Tec & Lux Papier
Door de speciale Tec of Lux bewerking van het wasbare papier zijn de producten onder meer bestand tegen vlekken, water en haar van bijvoorbeeld honden en katten.

Het verschil tussen Tec en Lux: Tijdens het proces van het maken van Tec gaat het papier ook de oven in waardoor het een stevige structuur heeft. Lux papier is gewaxd, gewassen en nogmaals gewaxd waardoor het een leder look heeft, maar soepeler en zachter is dan de andere papier bewerkingen.  

Elephant Papier
Het papier heeft een ruwe afwerking waardoor het lijkt op de huid van een olifant.  

Lederen details
Een aantal artikelen is voorzien van leren details. Dit leder is van hoogwaardige kwaliteit.  


Wasvoorschriften
De producten van wasbaar papier AGGO® kunnen gewassen worden op 30 °C.
Echter raden wij handwas aan, zodat de kleur en vorm beter behouden blijft. Pas wel op met de lederen details, deze kunnen niet worden gewassen, aangezien dit geen wasbaar leer is.