Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Mar 2019

Groen, groener, groenst: de Urban Jungle woonstijl

Planten zijn hot! Ze zorgen voor een frissere en schonere lucht en ze brengen kleur in huis.  Haal nu het buitengevoel in huis met de Urban Jungle woonstijl!

De Urban Jungle woonstijl, wat is dat?

Wellicht denk je bij het woord jungle aan Tarzan, lianen en aapjes in een groene wildernis, maar dat is het juist niet. Bij de Urban Jungle woonstijl zijn planten het middelpunt. Urban Jungle is een verzameling van planten in alle soorten en maten. Combineer vetplanten, hangplanten en andere tropische planten met elkaar voor een groene boost in jouw huis. Het motto is: hoe meer planten, hoe beter!

  
Pictures The Future Kept

Planten maken je happy

De ‘Musa’ (de welbekende bananenplant) en de kleine ‘Pilea Peperomioides’, de pannenkoekenplant zijn onze groene favorieten. Bij de Urban Jungle woonstijl staan groene planten met vaak grote bladeren centraal. Deze grote kanjers verdienen een mooie pot, of stevige mand zoals de houtmand van Uashmama. Deze robuuste mand kan tevens voor haardhout worden gebruikt.

Ben je op zoek naar een bijzondere plant?

Denk dan eens aan de speciale ‘Calathea’. De ‘Calathea’ plant maakt de Urban Jungle vibe in jouw huis extra bijzonder omdat haar bladeren unieke groentinten en soms zelfs paarse kleurtjes bevatten! Bij deze bijzonder plant hoort natuurlijk een speciale plantenzak zoals deze gevlochten paperbag bloempot. Deze eye-catchers zorgen voor net dat beetje extra karakter in jouw interieur.


Picture AKA Green


Wist je dat de Calathea oorspronkelijk uit het oerwoud van het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied komt?
Omdat het gewend is aan een vochtige omgeving, is de badkamer een paradijs voor dit plantje.


De perfecte papieren
plantenzak

Bij deze groene pareltjes hoort natuurlijk ook een passend potje. De kleine paper bags van Uashmama zijn het perfecte alternatief voor de standaard plantenpot.  Combineer diverse maten en kleuren paper bags voor het mooiste resultaat. Tip: De papieren Uashmama plantenzakken zijn wasbaar maar niet waterdicht. Plaats eenvoudig een (oud) waterdicht potje of schaaltje in de paper bag om het water op te vangen.

  
Pictures The Future Kept

The Urban Balcony

Hou je van planten maar heb je geen tuin? Naast je woon- of slaapkamer kan de Urban Jungle woonstijl ook prima op je balkon worden toegepast. Maak een fijn hoekje, waar je een heerlijke cappuccino kunt drinken. Of juist dat zen-momentje voor jezelf pakken, laat je inspireren in deze groene omgeving. Een paar mooie planten om je heen en je hebt een balkon in de Urban Jungle woonstijl.

Back to nature

Natuurlijke en duurzame materialen zijn in 2019 ook weer een heuse interieur trend, waarbij aardse tinten als groen en grijs een hoofdrol spelen. De Ay Illuminate lamp is gemaakt van bamboo en sisal (een tropische vezel), die perfect past bij de Urban Jungle woonstijl. Hang deze lamp in de woon- of slaapkamer om een extra ‘touch of nature’ toe te voegen. Maak het af met een inspirerende tekst in een mooie lijst aan de muur zoals de katoenen posters van Lemon Wise.

  

Groene vingers

Vind je al die planten nou veel te veel werk en is een huis vol vet- en hangplanten niet voor jou weggelegd? Dan kan je natuurlijk ook je huis opfleuren met behang met tropische prints of een botanische poster.

Zie je letterlijk tussen de bomen het bos niet meer? Of heb je eigenlijk helemaal geen groene vingers? Het boek ‘Wonen met planten’ staat vol met ideeën om je huis om te toveren in een Urban Jungle. De bijbel voor al jouw vragen over (tropische) kamerplanten.

  

Ben je op zoek naar meer Urban Jungle inspiratie? The Urban Jungle Bloggers zijn dé groene experts op het gebied van styling & deco als het om Urban Jungle gaat. 

Liefs,

Moes & Griet

Reacties
Very nice write-up. I absolutely love this site.
Dani - 01 Jan 2022 - 02:48
Hi there, I enjoy reading all of your article post. I like to write
a little comment to support you. dildok3 - <a href="https://xvj3gsdfghhfies.link/tags/dildok3/">Christy</a> -
Clifford - 16 Nov 2020 - 23:02
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »