Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 Apr 2018

The Story Behind Moes & Griet

Happy Birthday Moes & Griet!

Mooie avonturen en vriendschappen, succesvolle samenwerkingen, geslaagde styling- en interieurprojecten & ruim 250 verkooppunten. Time flies….
Toen wij, (moeder) Marion en (dochter) Annelot op 13 april 2012 Moes & Griet startte, hadden we nooit durven dromen dat we zoveel moois zouden meemaken en vandaag ons 6-jarig bestaan zouden vieren. Wauw!  

Een leuke reden om jullie mee te nemen naar waar het allemaal begon…

Onze achtergrond
Thuis waren we altijd bezig met inrichten en stylen. We woonden in een monumentaal pand dat we volledig in de oude stijl hebben hersteld en besteedden onze vrije tijd veel aan interieuradviezen voor familie, vrienden en bekenden. Steeds weer aanpassen & mooie sferen bij elkaar zoeken en tijdens vakanties was de inrichting van een restaurant bepalend of wij er gingen eten of niet (herkenbaar?).
Beiden ondernemend en visueel ingesteld, met een sterk gevoel voor wat we mooi vinden. Hier merkten we dat we stiekem toch meer op elkaar leken dan we dachten. In die tijd studeerde Annelot evenementenorganisatie en Marion werkte bij de omroep. ‘Ja, ooit…’ Lacherig aan de keukentafel fantaseerden we vaak over het opzetten van ons eigen bedrijf op het gebied van interieur & lifestyle. Dat leek ons geweldig.


Ontstaan
Veel van onze beschikbare tijd werd besteed aan interieuradviezen voor familie, vrienden en bekenden. Zo ook die ene keer, toen we op bezoek waren bij vrienden in het Italiaanse Lucca (Toscane) om hen te helpen bij het inrichten van hun prachtige zomerhuis. Op die mooie lenteavond liepen we door de straatjes van dit dorpje en ontdekten wij ‘Le Sorelle’, een bijzonder boetiekje waar we sowieso even naar binnen moesten. Daar stonden ze: de Paper Bags van het merk UASHMAMA®. Wij waren op slag verliefd… Uniek, veelzijdig, stijlvol en duurzaam. De vertaling van onze passie: een blijvend unieke beleving die wij wilden delen met iedereen om ons heen. En dat zijn we toen ook gaan doen: op 13 april 2012 werd ons bedrijf ‘Moes & Griet’ -synoniemen voor moeder en dochter- een feit. Vanaf die dag zijn wij exclusief distributeur van het merk UASHMAMA® in de Benelux. Zowel consumenten als bedrijven kunnen in onze Moes & Griet showroom en webshop terecht voor unieke interieur & lifestyle producten. Daarnaast treden wij op als styling- en adviesbureau voor het inrichten van huizen, (thema)projecten en events.


Samenwerkingen
Als de dag van gisteren herinneren we ons nog het telefoontje van Douwe Egberts, vlak na onze start. Zij zagen de Paper Bags als dé perfecte oplossing voor het presenteren van hun koffiebonen (!). En de Bijenkorf was één van de eerste winkels die de items van UASHMAMA® verkocht. Publicaties in magazines zoals vtwonen, Delicious, Libelle en LINDA volgden snel. Daar waar UASHMAMA® ooit begon met de Paper Bags en een enkele tas is het merk uitgegroeid tot een internationaal bekend fashion & lifestyle merk. Van winkels in Italië tot Australië…

De liefde voor UASHMAMA® verspreidde zich in een razend tempo. Inmiddels hebben we meer dan 250 verkooppunten. Interieur & lifestyle (web)winkels zoals Daily Poetry, Heerlijck Thuis, Loft en Stek Conceptstore. Met veel van hen hebben we in de afgelopen jaren een mooie samenwerking opgebouwd. Sinds kort behoren ook Brandfield en Seriously Good tot onze ‘familie’. Het is mooi om te zien hoe multifunctioneel de producten zijn want ook in diverse horecagelegenheden en hotels is UASHMAMA® te vinden. Wellicht heb je de schorten al gespot bij Pluk Amsterdam of De Eetboetiek? Of de Paper Bags in The Dylan, The Dominican of The Grand?  


The Beach People
Eind 2016 ontdekten we het Australische merk The Beach People. Een sfeervolle Beach & Home collectie, die in lijn lag met onze passie. ‘Een perfecte toevoeging aan ons assortiment.’ zeiden we tegen elkaar. Na fijne gesprekken met The Beach People zijn wij voor hen exclusief agent geworden voor de Benelux. Binnenkort zullen we deze items ook zelf online gaan verkopen, dus houd onze webshop goed in de gaten. We’ll keep you posted!  

Toekomstplannen
Het liefste willen wij mensen blij maken met producten waarvan je kunt zien dat deze met liefde en oog voor detail bedacht en gemaakt zijn. Inmiddels is het niet meer alleen Marion en Annelot, maar is Moes & Griet een hecht, enthousiast en hardwerkend team geworden. We zien nog steeds nieuwe kansen en onze ideeën blijven groeien. Eigen producten ontwikkelen? Moes & Griet winkels? Wie weet! Het belangrijkste voor ons is dat wij ons enthousiasme en onze passie voor interieur & lifestyle nog ontzettend lang met jullie mogen delen. Dankbaar voor wat er al is geweest, nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen.

The best is yet to come…

Liefs,
Moes & Griet

------------------------------

Wie jarig is trakteert… Daarom krijg je deze hele maand bij besteding vanaf € 50 een UASHMAMA® canvas tas, een UASHMAMA® sleutelhanger & gratis verzending in NL cadeau!

&

100 € Shoptegoed winnen?

Bij Moes & Griet halen wij overal onze inspiratie vandaan. Een mooie reis, een sfeervol restaurant, dromerige hotels & inspirerende Instagram accounts.
Wij zijn heel benieuwd naar jouw inspiratiebron.
Tag onder onze laatste Instagram foto jouw inspiratie bron en vertel ons waarom dat zo is.

Wellicht geniet jij binnenkort dan wel van 100 € shoptegoed.

Liefs,
Moes & Griet

 

Reacties
Dank je wel Fabien! Leuk dat je onze blog hebt gelezen. Wellicht is een vlog iets voor in de toekomst. Lieve groet Moes & Griet
Moes & Griet - 16 Apr 2018 - 14:29
Wat een super lieve reactie Christine, dank je wel.
Wij hopen ook dat we samen met jou nog heel wat jubilea mogen vieren en uiteraard, onder het genot van een kop koffie met taart of een lekker wijntje!

Tot snel, heel veel liefs van ons
Moes & Griet - 16 Apr 2018 - 14:27
Hee dames Moes & Griet én team, van harte proficiat met jullie 6-jarig bestaan en hoe trots ben ik om in september ook al weer 6 jaar dealer te mogen zijn van de prachtige artikelen van Uashmama!
Wat voor mij begon met jullie paper bags voor in onze (toen) nieuwe winkelpand, is gegroeid naar een prachtige collectie met paper bags, tafel- en mode accesoires en de allermooiste tassen! Fan vanaf (bijna) het eerste uur, en elke dag blij met onze mooie samenwerking en vriendschap!
Dat we nog maar vele jaren goede zaken samen mogen doen, en zeker ook af en toe van een heerlijck koffietje of wijntje samen mogen genieten!
Dikke knuffels en kussen,

Christine - Heerlijck Thuis
Christine - 13 Apr 2018 - 18:33
Jullie geven al wat inspiratie via Instagram en het is leuk om Moes & Griet vanaf nu ook via een vlog te volgen. Keep up with the good work!
Fabien Chartier - 13 Apr 2018 - 16:24
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »