Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
19 Nov 2018

A very merry morning: inspiratie voor een casual, knusse kerstontbijttafel

Kerstontbijt 2018: Inspiratie om je kerstontbijttafel prachtig te dekken in een paar eenvoudige stappen.

Voor een uitgebreid ontbijt nemen wij tijdens kerst graag de tijd. Voordat het huis gonst van gezellig geroezemoes in aanloop naar het kerstdiner, is dit hét moment om nog even te onthaasten. Met een mooi gedekte kerstontbijttafel schep je een relaxte sfeer, die ook feestelijk aanvoelt. Zó beginnen wij kerst smaak- én stijlvol… 

kerstontbijttafel dekken
"Wij gaan voor een exclusief ogende kerstontbijttafel..."

Kerstontbijttafel dekken: ga voor een exclusieve look

Heerlijk uitslapen en rustig wakker worden. De kerstochtend staat voor ons gelijk aan ‘ontspanning’. Eenmaal uit bed, ploffen we heerlijk op de bank, omringd door zachte kussens en warme plaids. We blikken vooruit op de feestavond, vol sfeer en heerlijk eten en beseffen des te meer: deze speciale dag verdient een speciaal ontbijt. Terwijl het ochtendlicht langzaam naar binnen schijnt en de rest van het huis zachtjes tot leven komt, kleden wij de ontbijttafel aan. Wij gaan voor een exclusief ogende kerstontbijttafel met slechts een kléin beetje meer moeite dan je normaal zou doen. Dit is tenslotte een a very merry (en niet stressy) morning

kerstontbijttafel dekken inspiratie

Maak je kerstontbijttafel af met subtiele eyecatchers

Wil jij ook die zachte, frisse sfeer in huis halen? Gebruik dan lichte en warme tinten voor de tafeldekking, met bijvoorbeeld een lichtgrijs tafelkleed creëer je de perfecte ondergrond en wordt jouw tafel een onbeschreven blad. Die comfortabele kerstsfeer maak je vervolgens af met subtiele eyecatchers én een vleugje Moes & Griet-thinking.

ontbijttafel kerst 2018 dekken   kerstontbijttafel decoratie ideeën

Tover een magische en feestelijke touch op de ontbijttafel met de decoratieve en sfeervolle kerststerren. Deze eye-catchers zijn daarnaast óók prachtig in de kerstboom.

Kies voor mooie kleurencombinaties op je kerstontbijttafel

Kerst zonder kaarslicht? Ondenkbaar. Met een goudkleurig windlicht verander je een simpel theelichtje tot een oogstrelend kerst-item. De verder casual tafeldekking krijgt wat extra feestelijke glamour door het goud. Gezelligheid staat voor warmte, letterlijk én figuurlijk. Voor een warm en knus gevoel leg je deze plaid met visgraatmotief losjes over de stoelen. Zo creëer je eenvoudig een stijlvol geheel aan de kerstontbijttafel. Tip voor het stylen van de ontbijttafel: kies producten en accessoires die qua kleur mooi combineren, op die manier wordt het dekken van de tafel een stuk makkelijker. Wij hebben hier gekozen voor de warme tinten van hout én goud. 

tafeldekken kerstontbijt makkelijk tips   10x Inspiratie voor een Waanzinnige Kerstontbijt Tafel 2018   Kerstontbijt 2018: Inspiratie om je Kerstontbijttafel Prachtig te Dekken

Huiselijke sfeer en lekker eten

Op deze kerstochtend doen wij niets liever dan heel lang aan tafel blijven zitten met heerlijke lekkernijen en een grote pot thee of een cappuccino. Op het menu staat onder andere yoghurt met verse granola. In plaats van in een kom, serveren we deze in een mooi glas: verrassend en nét wat chiquer. Als onderzetter voor de cappuccino gebruiken wij stenen stempels, die vroeger gebruikt werden om prints te drukken op textiel. Door nieuwe items te mixen met oude objecten, creëer je een huiselijke sfeer waar ruimte is voor traditie – en dat is net waar kerst om draait.


Kerstontbijt 2018: Inspiratie om je Kerstontbijttafel Prachtig te Dekken
Tip: Serveer makkelijke maar oogstrelende gerechten op de sfeervolle kerstontbijttafel.

Lekker recept voor op de kerstontbijttafel

Het ‘hoofdgerecht’? Een zuurdesembrood van de bakker, aspergetips, zalm en een gepocheerd eitje bereid door Moes. Deze all-time kerstfavoriet is eenvoudig te bereiden, maar heeft toch de allure van een 3-sterrengerecht: perfect voor kerstochtend! We delen het recept graag met je:

Kerstplankje met zalm bruchetta en zoetigheid
Ingrediënten
voor 4 personen

  • 4 plakken dun gesneden brood (bijv een zuurdesem brood of AH Liefde & Passie meergranen)
  • 250 gram gerookte zalm
  • roomkaas
  • 1 bakje groene asperge tips
  • 1 komkommer
  • Bosje verse dille
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • vijgen (optioneel)
  • een vers stukje honingraat (optioneel)
  • stukje geitenkaas (optioneel)

Bereidingswijze

  • Kook de aspergetips 5 minuten zodat ze mooi knapperig en fris groen blijven
  • Haal de zalm uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes (bijv. Met een kaasschaaf)
  • Snijd het brood in mooie plakken en rooster het brood licht
  • Meng wat roomkaas met wat vers gehakte dille en voeg wat zout en peper naar smaak toe
  • Pocheer de eieren

Onze tip voor gepocheerde eieren: Neem een stuk vershoudfolie, vet deze goed in met olie, pak een schaaltje of kopje en bekleed deze met de folie. Pak dan een olie en wrijf de binnenzijde licht in, zodat het ei na het koken gemakkelijk loslaat. Breek daarna voorzichtig een ei boven het schaaltje, zodat de dooier heel blijft. Maak een buideltje van het ei en het vershoudfolie door de uiteinden bij elkaar te brengen. Leg het buideltje voorzichtig in het water en laat het ei zo’n 5 minuten in het (bijna) kokende water liggen. Je ziet dat de eiwitten beginnen te stollen. Haal de buideltjes uit het water en leg ze op een bord. Maak voorzichtig de folie los en laat de eieren liggen tot je gaat serveren.

Leg de plakken brood op een bordje of mooie plank. Besmeer deze met de roomkaas met kruiden, verdeel de asperges, zalmplakjes & plakjes komkommer mooi over het brood. Als laatste pak je het gepocheerde ei en leg je deze in het midden op het brood. Vlak voor het opdienen kun je het ei eventueel opensnijden waardoor het eigeel er mooi uitloopt.  Strooi nog wat zeezout en grove peper over de gehele sandwich, voeg een paar druppels olijfolie toe en maak het af met een paar takjes verse dille.

Wil je nog wat extra lekkers bij dit kerstontbijt,  dan kun je wat verse vijgen (in kwarten gesneden) aan het plankje toevoegen met een vers stukje honingraat (vaak te koop bij Turkse winkels of een kaaswinkel). Voeg daarbij nog een klein stukje geitenkaas toe en je feestontbijt is klaar.

Kerstontbijt: een moment om te beseffen hoe fijn samen ontbijten kan zijn! Geniet ervan.

Liefs,

Moes & Griet

Reacties
Excellent post! We are linking to this great content on our site.

Keep up the good writing. dildok3 - <a href="https://xvj3gsdfghhfies.link/tags/dildok3/">https://xvj3gsdfghhfies.link/tags/dildok3</a>,
Alana - 17 Nov 2020 - 03:56
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »