Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
09 Aug 2018

How to make: breakfast time

De wekker gaat. Nog héél even snoozen en nadat ik op mijn mobiel het nieuws, weer en de laatste posts op Instagram heb gecheckt wordt het toch echt tijd om op te staan. Normaal gesproken ben ik binnen 20 minuten de deur uit op weg naar kantoor en eet ik een kruimelige cracker in de auto (waardoor vervolgens iedereen die in mijn auto stapt ook weet wat ik gegeten heb) en geniet ik rijdend van mijn cappuccino. Alleen vandaag besluit ik het eens anders te doen.

Ik dek de tafel (voor 2) want mijn vriend zal zo ook opstaan. Ik heb een zwak voor mooi servies en zie deze items als interieuraccessoires die gezien mogen worden. Bij mij staat het gepresenteerd op witte schappen in de keuken. Dit keer dek ik de ontbijttafel dan ook ‘in stijl’ met mijn mooie servies. De zwart witte borden van Pomax dek ik samen met het ontbijtbord en kommetje Experience. Een gouden bordje voor de finishing touch. Ik vul de karaf met water, munt en bosbessen. Ondertussen zijn de croissants in de oven klaar. Deze zet ik in een mooie houten schaal op tafel, net als de yoghurt en de weckpot met muesli. Ik probeer dagelijks een bakje yoghurt met muesli of granola te eten (bij granola worden de ingrediënten geroosterd in de oven wat een extra lekkere smaak geeft). Het allerlekkerst is als je granola zelf maakt. Makkelijk en snel gemaakt & ook nog eens gezond. Heb jij granola al weleens zelf gemaakt?

Granola, het recept 

  • 200 Gram oats (oftewel havermout vlokken)
  • 200 Gram ongezouten noten en zaden naar keuze (zoals walnoten, amandelen, hazelnoten, pompoenpitten & lijnzaad)
  • Gedroogd fruit & rozijnen (hoeveelheid naar smaak)
  • Kokosrasp (hoeveelheid naar smaak)
  • Kaneel
  • 4 Eetlepels kokosolie
  • Honing, agave- of ahornsiroop (hoeveelheid naar smaak)
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de havermoutvlokken, noten en zaden door elkaar. Laat de kokosolie smelten en roer deze door het mengsel en voeg vervolgens ook de honing, agave- of ahornsiroop toe. Ongeveer 5 eetlepels, maar pas op dat het niet te zoet wordt. Maak het op smaak met kaneel en een snufje zout.

Bedek de bakplaat met bakpapier en verspreid het granolamengsel uit op het papier. 15 minuten de oven in en schep het tussendoor een paar keer om. Voeg het gedroogde fruit, de kokossnippers en de rozijnen de laatste 2 minuten toe. Na 15 minuten is je granola klaar. Laat het een beetje afkoelen en strooi het door de yoghurt… Enjoy!

 Zin in iets zoets tussendoor? Granola is zonder yoghurt ook een lekkere gezonde snack!

Ondertussen komt mijn vriend gehaast de keuken binnen, pakt een croissant van de tafel en geeft me vlug een kus. ‘Kom even rustig ontbijten,’ zeg ik. Hij roept vanuit de hal, geen tijd moet gaan en loopt de deur uit. Zit ik dan alleen aan de gedekte tafel. De volgende keer denk ik toch dat ik dit soort ontbijtjes in het weekend organiseer, in plaats van op een doordeweekse dag.

Een fijne dag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »