Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
25 Apr 2018

Inspiratie opdoen tijdens de Salone del Mobile Milaan

Als interieurliefhebber is het je vast niet ontgaan; de afgelopen week stond Milaan in het teken van de Salone del Mobile. Eén van de meest toonaangevende meubelbeurzen, waarbij de hele stad in het teken stond van interieurdesign, trends en waar menig designer vertegenwoordigd was. Wij konden deze beurs niet aan ons voorbij laten gaan en vlogen dit weekend naar Milaan.

In een weekend alles zien was natuurlijk niet haalbaar, helaas. We hadden van tevoren dan ook een strakke planning gemaakt. Van het vliegveld reden we met de bus naar het centraal station, waar we bij Ventura Centrale kennis maakten met de eerste design projecten waaronder Karesansui en Transitions ||| van Baars & Bloemhoff in samenwerking met verschillende ontwerpers als Mae engelgeer en Floris Wubben. Deze bijzondere projecten werden gepresenteerd in gave verlaten ruimtes onder het station.

        

Bij Venture Future werden inspirerende design stukken gepresenteerd die allen in het teken stonden van de toekomst. Zoals terrazzovloeren met 3D geprinte patronen van Aectual en de re-used plastic objecten van Trashplast. Zullen we deze innovaties over aantal jaar ook echt in ons interieur gaan zien denk je?

         

In Zone Tortona was onder meer te zien hoe de Duitse start-up Containerwerk X Friends een container omgetoverd had tot een luxe moderne woning. Super gaaf!
Klein wonen vereist creativiteit. In het MINI Living huis was te zien hoe je een kleine woning slim & stijlvol inricht. Tevens kon je zelf met elementen en blokjes aan de slag om dé ideale ruimte te creëren. Bij het merk Moooi stond alles in het teken van Extinct Animals. Jungle behang met textuur en meubels en verlichting geïnspireerd op exotische dieren, zoals lampen in de vorm van vogels. Zie jij ze al in jouw interieur terug?

          

Tussendoor even een pauze -ook niet geheel onbelangrijk- om op het terras te genieten van de zon (het was 28 °C). Het terras van N'Ombra de Vin in de wijk Brera is zeker een aanrader voor een lekker wijntje en voor het spotten van goed geklede voorbijgangers.

           

Het prachtige Palazzo Francesco Turati was omgetoverd tot het Nederlandse paviljoen Masterly – The Dutch. Hier presenteerden Nederlandse ontwerpers en interieurbedrijven, zoals Edward van Vliet en Holyscrap hun mooiste creaties. 

           

Nog even een kijkje in het appartement waar we dit weekend verbleven. Die bank wilden we sowieso mee naar huis nemen.

           

We vlogen maandagavond terug naar Nederland, dus hadden overdag nog even tijd om wat leuke items te shoppen. Een leuke afsluiter voor een zeer geslaagd & inspirerend weekend. En… we hebben nog een fijn souvenir mee kunnen nemen, namelijk een bruin kleurtje op ons gezicht.

Milaan, tot volgend jaar.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »