Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 Jan 2019

Beautiful Talks: Marieke Reintjes

Wij horen vaak dat jullie Moes & Griet zo inspirerend vinden, maar ook wij worden op onze beurt natuurlijk enorm enthousiast van wat wij om ons heen zien. In onze nieuwe serie Beautiful Talks lees je iedere maand een interview met iemand die ons met zijn/ haar stijl, werk of interieur op nieuwe ideeën brengt. En die inspiratie geven wij natuurlijk graag weer door. We trappen deze serie af met Marieke Reintjes (47), die net als wij, enorm houdt van natuurlijke tinten in huis én een groot fan is van Uashmama (hoe kan het ook anders!).

Sonja velda Fotografie
Foto Sonja Velda

Stoer, basic & wit

Marieke, we kennen jou van je Pinterest en Instagram pagina’s, waar je je huis deelt met tienduizenden interior lovers. Hoe zou jij je stijl beschrijven in drie woorden?
Marieke: “Stoer, basic en wit. Een vierde term zou zijn ‘eenvoudig’, omdat er niet heel veel spullen staan in mijn interieur. Ook past alles bij elkaar: als je kijkt naar mijn keuken, de voorkamer of de zithoek, er zijn geen uitschieters. Veel mensen omschrijven mijn interieur als ‘Scandinavisch’, maar daar vallen bepaalde elementen onder waar ik mezelf dan weer niet in herken. Denk maar aan wiebertjespatronen op het behang, grafische vormen, pasteltinten of dat lichte, blonde hout… Dat zie je niet terug op mijn Instagram.”

 

Beautiful Talks Marieke Reintjes   Beautiful Talks Marieke Reintjes
Foto's Marieke Reintjes

"De historische elementen waren weg"

 

Jouw huis ziet er waanzinnig uit: veel open ruimtes, grote ramen, mooie afwerkingen. Was het een veeleisend en langdurig project?
“Het is een eind jaren 20-woning in Nijmegen en ik woon er al 16 jaar samen met mijn man en twee tienerdochters. We zijn vooral gevallen voor de locatie, we zitten namelijk heel dichtbij het Radboud Ziekenhuis waar mijn man en ik allebei werken en het bos. Toen wij in het huis gingen wonen, was een aantal historische elementen, zoals en suite-deuren, weg: heel jammer, dat vind ik net zo sfeervol! Dus in de jaren die volgden hebben we het huis helemaal verbouwd. We hebben houten vloeren gelegd, een grote leefkeuken aangebouwd, de schouw weer opgebouwd, houten kozijnen laten plaatsen, de tuin naar eigen ontwerp gemaakt zoals die nu is… Ik kan eindelijk zeggen dat het een fijn familiehuis geworden is en dat op een práchtlocatie.”

Even terug naar je interieur: dat is ook veranderd met de jaren. Hoe blik je hierop terug? En als je vooruit kijkt, heb je nog interieurwensen voor de toekomst?
“Klopt: ik had vroeger best wat meubels in brocante stijl. Dat is geleidelijk aan gegroeid naar de wat stoerdere, basic, industriële stijl van nu. Ook al is het modern en domineert de kleur wit – de muren zijn wit, net als de vloeren, stoelen en veel accessoires -, toch is het ook knus. Je kunt een interieur warmer maken door tactiele tegenhangers te gebruiken zoals kleden, kussens en houten materialen. De stijl die ik nu heb, zal denk ik wel blijven. Voor de toekomst zou een nieuwe keuken wel mooi zijn, maar ik ben er nog niet over uit of ik nu een stoer aanrechtblad wil of een die eenvoudig en dun is. Zolang ik dat nog niet weet, doe ik maar niks. Ik kan heel goed wachten (lacht).”

Marieke Reintjes Beautiful talks Moes en griet   Marieke Reintjes Beautiful talks Moes en griet
Foto's Marieke Reintjes

"Ik houd van spullen met een verhaal"


Je bent dus niet heel trendgevoelig?

“Nee, of het moet écht iets zijn waar ik helemaal weg van ben, maar dan nog denk ik er goed over na. Ik geloof heel erg in dicht bij jezelf blijven, anders krijg je eenheidsworst. Ik houd van spullen met een verhaal. Ik heb de leukste dingen mee mogen nemen uit het ziekenhuis, die afgeschreven waren voor medische zorg en die een nieuw plekje gegeven. Bijvoorbeeld van die trolleys waar instrumenten op liggen in de operatiekamer: die heb ik wit en grijs gespoten en ze staan nu in de keuken en de badkamer. Ook staat er een vierdeurs lockerkast uit de oude garderobe bij ons in de keuken en een oude werkbank op wielen van roestvrijstaal gebruiken we als buitenkeuken. Het kan allemaal!” 


Beautiful talks Marieke Reintjes   Marieke Reintjes beautiful talks Moes en griet
Foto's Marieke Reintjes

"Ik vind alles mooi in mijn huis"


Wow, voor leuke DIY’s zijn we bij jou dus aan het juiste adres…
“Ja, we maken veel zelf. Ik bedenk en mijn man voert het uit (lacht). Zo is ons TV-meubel zelfgemaakt en ook de lamp die boven de keukentafel hangt. Een paar jaar geleden waren wij koffie aan het drinken in de Starbucks in Parijs en toen zag ik me toch een leuke lamp hangen! Zo een van steigerbuizen, dat was toen nog niet bekend. Dus wij hebben er een foto van gemaakt en zijn thuis aan de slag gegaan. We hebben er nog van die pendellampjes omheen gehangen en klaar is kees! Laatst heb ik ook wat kussensloopjes opgepimpt met textielstiften en afplaktape: leuk om een lijnpatroon mee te maken. Het is wel echt fijn om thuis te zijn en omringd te worden door een fijn interieur: ik vind alles mooi in mijn huis. Dus ja, dan hoort daarbij dat je soms dingen zelf maakt. Mijn man gaat negen van de tien keer wel mee met mijn ideeën, hoewel hij soms weleens met zijn ogen begint te rollen als ik met iets kom...”



Foto's Marieke Reintjes

Op welk plekje in je huis ben je echt trots?
“Onze schouw, dat is de centrale plek van de huiskamer, het hart van het huis. De gashaard hebben we een paar jaar geleden laten installeren, daarvoor zat hier een oude haardopening die we hadden opgevuld met kaarsen, ook gezellig. Links van de opening creëerden we een bankje voor de televisie en houtblokken en toen de gashaard eindelijk kwam, hebben wij ook aan de rechterkant zo’n zelfde bankje gemaakt. Zo kwam er een extra plek om te zitten en te decoreren. We hebben alles zelf gemaakt van cellenbetonblokken, gestuct en gewit met spierwitte latex. Maar juist omdat het zo’n intensief project was, is het nu extra vervullend om er te zijn!”

 

Beautiful talks marieke reintjes moes en griet
Foto Marieke Reintjes

"...houdt het dan nooit op?!"


Een terugkerend element in jouw interieur zijn de paper bags van Uashmama, dat vinden wij erg leuk natuurlijk…
“Ja, ik ben er dol op! Laatst had ik er weer één in de sale gescoord, volgens mij is dat ondertussen mijn 25e exemplaar. Mijn dochter zei: ‘houdt het dan nooit op?!’ (lacht). Maar ze zijn superhandig en heel erg multifunctioneel. Ik heb ze in verschillende formaten en gebruik ze om er tijdschriften in te bewaren, kleden, kussens, de leesbril, sjaals, sleutels… noem het maar op. Ook heb ik hele kleine paperbags, daar staat dan een glaasje met olijfprikkers in. Ze zien er ook stoer uit, en passen helemaal bij mijn stijl.

  
Foto's Marieke Reintjes


Tot slot zijn we benieuwd hoe je de volgende zinnen zou afmaken…
Ik voel me thuis als…
“Mijn hele gezin ook thuis is. Dat is het allerbelangrijkste.”
Ik word gedreven door… “Mooi weer.”
Mijn grootste interieurflater is… “Een hoekbank die heel veel geld kostte en uiteindelijk veel te groot was. Hij heeft een half jaar in de woonkamer gestaan, toen ging hij naar markplaats. Miskoop!”
Ik kijk uit naar… “De zomervakantie! Wij gaan jaarlijks naar Griekenland, daar doe ik veel inspiratie op én ik haal er de mooiste flessen olijfolie – gewoon uit de supermarkt! Dat is een goede tip: als je in het buitenland bent, bijvoorbeeld Griekenland of Frankrijk, struin dan niet zo zeer interieurwinkels af, maar supermarkten en bouwmarkten. Je vind er de leukste dingen!”
Mijn lievelingsstad is… “Maastricht. Het is bourgondisch, heeft klasse en ook iets buitenlands. Ook het buitenleven daar vind ik fantastisch.”
Op mijn perfecte winterdag… “Maak ik een lange boswandeling met mijn man en drinken we ergens warme chocomel. Heerlijk!”

Marieke’s Moes & Griet favorieten:

1. De Uashmama paper bags
Marieke: “Stoer en simpel: precies waar ik van houd! En ze zijn nog eens multifunctioneel in alle maten.”

Uashmama plantenzak papier

2. De grijze Uashmama Lunch bag met schouderhengsel
“Deze tas past bij iedere outfit, of deze nu chique of casual is. De leren details maken het af en geven net dat stoere detail waar ik zo van hou.”

Lunchbag papier handtas

3. De witte nomad schaal van Urban Nature Culture
“Wat een prachtige collectie: minimalistisch en fris wit.”

Saladeschaal wit urban nature

Lieve Marieke, dank je wel voor dit inspirerende, mooie en leuke interview met jou. Wij zijn trots dat wij deze nieuwe serie 'Beautiful Talks' met jou mogen beginnen.

Wil jij kans maken op een van de favorieten van Marieke? En niks missen van mooie interieurs? Volg dan snel @mariekereintjes_ & @moesengrietnl en laat ons weten wat jouw favoriet is. Wij zullen vanaf nu iedere maand een nieuwe 'Beautiful Talks' met jullie delen dus hou ons in de gaten.

Liefs,

Moes & Griet

 

Reacties
Helpful information. Lucky me I discovered your web site accidentally, and I'm surprised why this twist of fate didn't took place in advance!

I bookmarked it. https://ukrain-forum.biz.ua/
https://ukrain-forum.biz.ua/ - 25 Jun 2024 - 23:55
Hi Mariska,

Dank je wel voor je leuke reactie!
En wat gezellig dat je ons nu ook volgt... wij hopen je uiteraard nog veel inspiratie te mogen geven.

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:51
Hi Anke,

Wat leuk om te lezen dat Marieke een van je favorieten is... hier dus ook ;)
Wij hopen je nog veel inspiratie te geven in onze serie Beautiful Talks.

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:49
Hi Trijntje,

Zo leuk als die enthousiaste reacties!
Een prachtige 'binnenkijker' bij Marieke en een mooie start van Beautiful Talks.
Dank je wel !

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:44
Hi Patricia,

Wat een lieve en leuke reactie. Altijd trouw en enthousiast... !
Wij vonden het een eer om met Marieke te starten en hopen je nog veel inspiratie te geven met andere Beautiful Talks.

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:42
Hi Trienke,

Jaaa tof he? En dan ook nog multifunctioneel.... ons huis staat er ook vol mee.

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:40
Hi Jos,

Wat ontzettend leuk je reactie! Dan hebben wij een mooie start gemaakt met deze Beautiful Talk & Marieke. Ik wens je nog heel veel inspiratie toe.

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:38
Hi Sien,

Ja mooi he! En ook nog eens lekker creatief...
Dat kan Marieke wel :)

Liefs,
Moes & Griet
Moes & Griet - 24 Jan 2019 - 08:36
Marieke volgde ik al en moes & griet nu ook! Ik vind de 3 favorieten erg leuk. De witte paper bag vind ik wel het allerleukst.
Mariska - 23 Jan 2019 - 12:02
Super dit interview met Marieke! Zo leuk om meer te lezen over de achtergrond van het interieur van 1 van mijn favoriete instagrammers! En die Uashmama Lunchbag, wauw
Anke - 23 Jan 2019 - 07:27
Wat ontzettend leuk, deze beautiful talks! En dan ook nog met Marieke! Wat een inspirerend interieur en ideeen heeft ze. Volg haar al lang en is zeker een van mijn favorieten. Vind alle drie de producten geweldig!!
Trijntje visser - 22 Jan 2019 - 20:30
Wat een leuk initiatief beautiful talks!

En dan gelijk beginnen met een van mijn favorieten Marieke!

Ik volg ze al heel lang en ben dol op haar interieur stijl , altijd inspiratie en ik vind de paper bags ook zo tof !

Groetjes en ik kijk uit naar de volgende talk!

Patricia
Patricia Henskens - 19 Jan 2019 - 14:48
Die paper bags zijn echt gaaf!
Trienke - 18 Jan 2019 - 20:17
Superleuk om te lezen! Ik volg Marieke al heel lang op Instagram en ze blijft één van mijn favorieten!

Hartelijke groet,
Jos (Instagram: josvraamt)
Jos van Raamt - 18 Jan 2019 - 19:50
Superleuk om te lezen! Ik volg Marieke al heel lang op Instagram en ze blijft één van mijn favorieten!

Hartelijke groet,
Jos (Instagram: josvraamt)
Jos van Raamt - 18 Jan 2019 - 19:50
Wat een heerlijk verhaal. Leuk hoe jezelf je eigen meubels maakt, zo wordt het huis net dat extra tikkeltje! Lekker persoonlijk! Doe zo verder.

Wat lijken die paper bags handig!
Sien Reumers - 18 Jan 2019 - 17:51
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »