Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Mar 2019

Beautiful Talks: Eliza de Waele

Worden jullie ook zo blij van ondernemende moeders? Wij wel! In deze tweede Beautiful Talk spreken we dan ook met Eliza De Waele (30). Deze Vlaamse schone werd twee jaar geleden moeder van Lucet, is blogger én eigenaar van het ‘family concept store’ Kabine. In deze pastelkleurige winkel aan de kust van Koksijde (België), verkoopt ze fijne interieur-items - onder andere van Moes & Griet, zoals de must-have UASHMAMA-bags – voor het hele gezin. Een tweede Kabine store, dit keer in Oostende (eens een sea girl, altijd een sea girl?) is on its way. Hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt? Plannen, prioriteiten stellen en… een man die houdt van schoonmaken (ja, echt!).

Plannen, prioriteiten stellen en… een man die houdt van schoonmaken (ja, echt!).

 


Pictures @kabinekokszijde

Kabine bestaat nu een jaar als fysieke store en anderhalf jaar als webshop. Hoe is het idee gegroeid om een ‘family concept store’ te openen?

Eliza: “Om te beginnen: ik was al freelance interieurstyliste naast mijn werk bij de jeugdzorg. Toen ik zwanger was, ging ik op zoek naar een winkel voor leuke geboortelijstjes bij ons in de buurt, maar dit vond ik niet echt. Zo ontstond het idee om een belevingswinkel te beginnen, waar je terecht kunt voor leuke kinderspullen en fijne interieur-items, maar waar ook een brunchbar is. En we hebben ook een mannenhoek: mijn man stond erop dat als ik een winkel zou beginnen, die er zou komen. Hij vond dat ik hem heel vaak op sleeptouw nam naar adresjes, waar er voor hem bijna niks te zien was. Dus voor hem en andere mannen is er bij ons een hoek waar een flipperkast staat, een sofa, cadeautjes voor mannen en een sportzender. Op zondag zetten we voetbal op, dat wordt wel geapprecieerd (lacht).”

'Zo ontstond het idee om een belevingswinkel te beginnen...'

 

     
Pictures @kabinekokszijde

Je hoort vaak van mommies-to-be dat het lastig is om spullen te vinden voor de kinderkamer, die ook mooi staan in de rest van het interieur...

“Ja, dat probleem hoorde ik van vriendinnen, had ik zelf ook en wilde ik op inzetten. Vandaar ook de benaming ‘family concept store’: het moest een winkel worden voor het hele gezin. Dat wil zeggen: je moet er aankopen kunnen doen voor de woonkamer, die je evengoed in de kinderkamer kunt zetten en omgekeerd. Daarmee ben je flexibel in de inrichting van je interieur en heeft het product ook een langere levensduur. Met tijdloze, multifunctionele items ben je niet gebonden aan maar één fase, bijvoorbeeld de babytijd, en kun je er altijd iets anders leuks mee doen in je interieur.”Picture @kabinekokszijde

Komende zomer open je een tweede vestiging van Kabine in Oostende. Wat spannend! Waarom heb je weer voor een kustlocatie gekozen?

“Ik ben geboren en opgegroeid aan zee. Daarna ben ik naar Gent vertrokken om er te studeren en nog 3 jaar te wonen. Toen ik terugkeerde naar de kust, leerde ik hier mijn man kennen. Wij moeten allebei wonen aan de zee. Ik heb die wind, de weidsheid van het strand nodig om op adem te komen. Het helpt me om mijn gedachten te ordenen en geeft me inspiratie. Wanneer ik de straat van de winkel uit loop, zit ik op het strand. Soms ga ik er ’s middags wandelen. Daarnaast is het een fijne plek om op te groeien voor kinderen; het heeft een hele leuke dynamiek. Alles is open op zondag, mensen zijn op stap om koffie te drinken of een pannenkoek te eten… je hebt al heel snel een vakantiegevoel, zelfs al ben je aan het werk.”

     
Pictures @kabinekokszijde

Bij Kabine richt je je op pasteltinten, Belgisch design en een Scandinavische stijl. Komen deze elementen ook terug in jouw eigen interieur? 

“Ja, de stijl van Kabine leunt aan bij mijn stijl thuis. Mijn man en ik geloven erg in het investeren in goede en grote stukken. Een mooie tafel, een duurder wandrek: het zijn kwalitatieve items met een lange levensduur. De look and feel doet wel wat Scandi aan; een interieur dat rust en huiselijkheid uitstraalt is belangrijk voor mij. Met onze levensstijl – mijn man is ook ondernemer – is het fijn om thuis te komen in een sereen interieur. Natuurlijke materialen, zoals linnen, katoen, beton en hout spreken me dan ook erg aan. Verder domineert wit, met hier en daar een kleuraccent. Of ik aan consuminderen en ‘Marie Kondo’en’ doe? Ik probeer het, maar heb er te weinig geduld voor. Mijn man is daar beter in: als hij de koelkast opruimt, is dat véél beter gedaan dan wanneer ik dat doe. Iets met structuur en logica… (lacht)”

'...een interieur dat rust en huiselijkheid uitstraalt is belangrijk voor mij.'


Sneak preview van de tweede vestiging van Kabine.

Heb je items in huis die een bijzondere betekenis voor je hebben? Iets dat je nóóit weg zou doen?

“Een kookpot van mijn opa, zo’n zware van Creuset. Daar heeft hij zijn hele leven in gekookt – en dat is er ook aan af te zien (lacht). Maar die blijft voor altijd bij me, hoor! Los daarvan: ik ben van nature niet iemand die zich erg bindt aan spullen. Ik vind dingen weg doen en orde creëren juist bevrijdend. Daarom leeg ik mijn kledingkast meermaals per jaar. Trendgevoelig ben ik niet echt, nee. Ik kan me wel laten verleiden tot het kopen van een fluwelen kussensloop, wat op dit moment trendy is, maar niet in die mate… Als je met elke trend moet meegaan, blijf je kopen en groeit je interieur dicht; ik houd niet van een overvol huis. De winkel is voor mij een plek waar ik me dan wel weer in die trends kan laten gaan, daardoor blijft het thuis wat rustiger. Het is hetzelfde tijdens kerst: in de winkel heb ik 5 kerstbomen staan en ga ik los met kerstdecoratie, terwijl ik het thuis vrij simpel houd met wat lampjes (

'Ik vind dingen weg doen en orde creëren juist bevrijdend.'

  
Pictures @kabinekokszijde

Is je smaak veranderd sinds je een kindje hebt?

“Nee, niet zo zeer qua stijl en kleuren, maar je kijkt wel anders tegen bepaalde dingen aan. Vroeger moest iets vooral mooi zijn, nu mooi én praktisch. Dat is ook de reden dat ik houd van duurzame items, die kunnen tegen een stootje. Omdat je met een kindje ook gelijk meer spullen in huis hebt, moet je creatief nadenken: hoe kunnen we dit, speelgoed bijvoorbeeld, allemaal mooi organiseren zonder dat het een rommelboel wordt en je hele interieur overneemt?”

Picture @kabinekokszijde

Jij bent voor velen hét voorbeeld van een mom boss. Hoe bereik je een balans tussen werk en moederschap?

“De moeilijkheid zit hem erin dat ik mijn zaak zie als een tweede baby: het is allebei even belangrijk voor mij. Als ik aan het werk ben, mis ik Lucet, en als ik bij Lucet ben, mis ik mijn werk. Dat is tricky: altijd het gevoel hebben dat je op een andere plek óók nodig bent. Duidelijke keuzes maken en rust indelen is hierbij erg belangrijk. Zo sluit ik de winkel om half zes, terwijl zes uur of half zeven de maatstaf is. Daar kies ik bewust voor: een half uur maakt een groot verschil, want ik kan dan zelf mijn dochter afhalen van de opvang. Tot acht uur is het dan tijd voor haar; ik laat mijn computer en telefoon links liggen. Daarna open ik de laptop en werk ik nog even verder. Je moet die twee niet willen combineren – dan doe je beide dingen maar half en voel je je er slecht over. Deel je tijd duidelijk in blokken in en houd je op dat moment bezig met waarvoor de tijd moet dienen: het gezin of je werk. En: durf als ondernemer keuzes te maken die afgestemd zijn op je gezin, zoals bijvoorbeeld aangepaste openingstijden.”

 

Pictures @kabinekokszijde

Welke interieurtips maken echt het verschil?

“Houd de basis neutraal: dat is key. Maak neutrale keuzes in grote, vaste elementen als muren en meubilair, dan kun je trends en kleuren verwerken in spullen die makkelijker vervangbaar zijn. Als tweede: groepeer decoratie-items in groepjes van drie, dat geeft samenhang. En als laatste? Ruim af en toe op. Als je nieuwe items koopt, haal dan wat weg. Overloop je interieur bewust en plaats niet zomaar dingen zonder erover na te denken.”

Tot slot, wat zinnetjes om af te maken…


Ik haal voldoening uit… “Het gevoel dat ik mama-zijn en ondernemen goed gecombineerd krijg. Van die weken waar ik op terug kan kijken en denk: ik heb veel op het werk kunnen doen en ik heb Lucet veel gezien. Maar er zijn ook weken dat het totaal niet lukt: dat Lucet ziek is en de agenda in de soep loopt… dan is het extra fijn wanneer het wél goed gaat!”

Mijn laatste citytrip was naar… “Kopenhagen! Een stad die bruist van energie en trends. Ik heb er wat leveranciers bezocht, maar gelukkig was er ook tijd om winkels, leuke restaurants, lunchbars en toffe interieurs te zien. We gaan binnenkort met ons gezin terug naar Denemarken voor een roadtrip. De combinatie tussen natuur en bruisende steden maakt het zo leuk daar.”

Mijn favo interieuritem op dit moment is… “We hebben net geïnvesteerd in een nieuw servies van House Doctor. Wij aten nog altijd uit het Ikea-servies dat we tijdens onze studentenperiode bij elkaar geschraapt hadden (lacht)! Dit servies is op de zee geïnspireerd: blauw, met de hand gemaakt, elk bord heeft zijn eigen imperfecties. Ik zeg nu ook dikwijls tegen mijn man hoeveel lekkerder mijn eten smaakt omdat het op een mooi bord ligt, dat maakt een groot verschil.”

Mijn perfecte avondje uit is…  “Dat hoeft niet eens zo heel speciaal te zijn. Met mijn man of wat vrienden naar een restaurant, iets lekkers eten, een glaasje wijn erbij, tijd om bij te praten en nog wat blijven hangen aan de bar… dat zijn soms de mooiste momenten.”

 

Eliza’s Moes & Griet favorieten:

1. Het stoere ecru Uashmama schort

2. De oud roze Uashmama Lunch bag met schouderhengsel

3. De spoon of Nature Gold 

Lieve Eliza, dank je wel voor deze mooie & inspirerende Beautiful Talk. Wij wensen jou, je gezinnetje & de nieuwe winkel al het moois toe. 

Wil jij kans maken op een van de favorieten van Eliza? En niks missen van mooie interieurs? Volg dan snel @kabinekokszijde & @moesengrietnl en laat ons weten wat jouw favoriet is. Wij zullen vanaf nu iedere maand een nieuwe 'Beautiful Talks' met jullie delen dus hou ons in de gaten.

Liefs,

Moes & Griet

 

 
Reacties
Oooooh..... wat een prachtige website en wat een bijzondere verhalen!
Echt genieten!!!
Het schort lijkt me echt geweldig :))))
Zonnige groeten uit Groningen....
Anja - 30 Mar 2019 - 13:53
Hi Anja,

Wauw wat een mooi compliment.
Dat we je nog maar vaak mogen zien online :)

Lieve groet,
Moes & Griet
Moes & Griet - 01 Apr 2019 - 17:51
Hi Cynthia,

Wauw wat een mooie compliment, dank je wel.
We hopen je te blijven inspireren....

En tja, die items; moeilijk kiezen inderdaad!haha

Warme groet
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:49
Hi Danila,

Ja en is het ook zo leuk om te schrijven allemaal! Zoveel inspirerende mensen... wauw.

Liefs!
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:47
Hi Marieke,

Net als jij, ook nu weer een inspiratie... zo leuk om jullie reacties allemaal te lezen. En die mannenhoek; zou standaard moeten zijn haha.

LOVE
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:46
Hi Lynda,

Zo leuk om te lezen... we hopen je nog veel inspiratie te mogen brengen.

Liefs !
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:45
Hi Juffertje,

Wat leuk om te lezen, dank je wel.
En we duimen voor je...

Liefs
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:43
Wat een leuk interview! Ik volg Eliza al een tijdje: volop inspiratie. Zo fijn om ook jullie website te mogen ontdekken. Die schort zou hier heel goed van pas komen.
Juffertje in het Groen - 25 Mar 2019 - 00:10
Weeral heel mooie tekst, Eliza ge zijt iemand speciaal en alles wat je doe is goed! Doe zo verder!
Nathalie Wallyn - 24 Mar 2019 - 20:06
Hi Nathalie,

Wat een mooi compliment. Dank je wel.
Eliza is ook voor ons een inspiratiebron.

Liefs
Moes & Griet - 28 Mar 2019 - 14:51
Een leuk geschreven artikel! Fijn om te leszen op zondag! En wat zijn alledrie de items erg leuk! Ik kan niet kiezen!
Cynthia - 24 Mar 2019 - 11:54
Wat leuk om op deze manier een kijkje achter de schermen te krijgen van inspirerende mensen zoals eliza! Leuk! Ik kijk uit naar de volgende beautiful talk!
Danila - 24 Mar 2019 - 11:04
Ontzettend leuk om te lezen,.. En dat van die mannenhoek in de winkel. Dat is een hele goede. Mijn man roept dat al jaren want ook ik neem die van mij vaak mee op sleeptouw.. Haha!!!
Mooie foto's ook en super top 3!!!

Groetjes Marieke
Marieke - 23 Mar 2019 - 08:07
Ik kende haar niet maar ga zeker naar haar account kijken. Thanks voor het delen en haar liefde voor de schort snap ik
Lynda - 22 Mar 2019 - 21:06
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »