Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 Jun 2021

Beautiful Talks: Angelina Cura

Gezellig van hak op de tak met Lien! De Italiaanse roots zijn duidelijk zichtbaar: Angelina praat vlug, beeldt uit met haar handen en laat weten dat zij enthousiast is doormiddel van een subtiele aanraking. We love it! Toch straalt haar interieur juist heel veel rust uit, oogt het gestructureerd en lijkt het alsof je in een van de woonbladen binnen wandelt. Is dit dé perfecte balans om warmte, gezelligheid en rust te combineren?

Al vanaf het moment bij binnenkomst voelde ik mij zo welkom! Angelina is lief, enthousiast, zorgzaam en een onwijs goeie gastvrouw. Ze had allerlei lekker eten/drinken in huis en laat je écht op je gemak voelen. Wauw, wat ben ik blij dat wij, Moes & Griet, jou ontmoet hebben.

Ze verteld dat zij altijd al zo geweest is. Als andere het maar goed hebben, als andere zich maar op het gemak voelen. Doordat zij constant voor andere aan het zorgen was, had zij weinig kans om zichzelf te ontdekken. Wie is Angelina? Wat wil Angelina nou eigenlijk zelf? Dat is een reis in het leven waar vele zich in herkennen. Reis jij mee?

 

 

Wij, en vele met ons, genieten van jouw interieur-foto's. Ook deel je persoonlijke verhalen, anekdotes en neem je ons mee in jouw wereld. Hoe is dit ontstaan?

“Eigenlijk sinds het overlijden van mijn vader. Dit is op een gekke manier gegaan. Hij werd ziek en toen begon de zwaarste periode in mijn leven. Uiteindelijk raakte ik in een depressie en kreeg ik een burn-out. Maar ja, ik heb 3 prachtige kinderen waarvoor ik wilde vechten, dus ik moest opzoek gaan naar geluk. Naar iets wat mij weer zin zou geven in het leven. Ik vroeg mezelf af: Waar word ik gelukkig van? Wat maakt mij blij? Interieurfoto's! Ik kan zó genieten van een perfect plaatje.

Deze wilde ik niet delen met mijn omgeving. Want wat nou als zij er wat van vinden? Wat als er commentaar op gegeven wordt of wat als ik lomp overkom? Instagram klonk in eerste instantie anoniem. Makkelijk, vanuit een schermpje ongegeneerd foto's posten. 

Ik maakte foto's van mijn interieur, schreef er een tekst bij die bij mij op dat moment te binnen schoot, en poste dit online. Onbewust kreeg ik steeds meer reacties en ook steeds meer nieuwe volgers. Ik merkte dat ik hier veel positieve energie van kreeg en nog steeds krijg.”

 

 

Pictures by the lovely @angelina_cura

 

Mooi om te horen dat je uit een pijnlijke situatie, zoveel inspiratie gekregen hebt. Zijn er nog meer lichtpuntjes die je ervoor teruggekregen hebt?

“Jazeker. De band met Leen, mijn man, is nog sterker geworden dan dat deze al was. Het maakt niet uit hoe ik mij voelde, hoe ik mij gedroeg of wat ik nodig had, hij stond voor mij klaar. Hij was daar om mij te troosten. Wij zijn hierdoor echt dichter tot elkaar gekomen. Ook kan ik nu van de kleinste dingen in het leven genieten. Kleine dingen zoals; de vogels horen fluiten, terwijl ik een heerlijke kop koffie drink. De kinderen op mijn werk plezier zien maken. Ik was eerst alleen maar aan het rennen in het leven, nu voel ik meer de rust. Ik ben nog lang niet waar ik zijn wil, maar ik ben al een flink stuk gegroeid op persoonlijk vlak. Blijkbaar moest ik eerst heel hard vallen, om hogerop te kunnen komen.”

 

 

Pictures by the lovely @sarah_elisabeth_walraven
 

Waar droom jij van?

“Ik ben heel erg gelukkig in de woning waar wij momenteel zitten. Wij wonen hier al 25 jaar met veel plezier. Binnenkort wordt het project 'overkapping' afgerond en dan is alles helemaal naar mijn zin. Bijna alles... Ik zou ook nog graag een kledingkast willen laten maken met paneeldeuren, hihi! Maar los van het feit dat wij het hier goed hebben, blijf ik dromen van een jaren 30 huis. Vrijstaand. Aan het water. Met een bootje! Deze droom deel ik met Leen. Altijd als wij langs zo een woning lopen, dan is het: 'mooi hé Leen', 'onze droom hé Lien'. Maar ja, we moeten ook nog wat te dromen hebben...

Vroeger dacht ik dat succesvol zijn te maken had met het hebben van een groot huis, een goeie carrière maken, ect. Maar niets is minder waar. Ik heb geleerd dat mijn kinderen, mijn moeder en Leen heel belangrijk voor mij zijn. Succesvol zijn, is voor mij op een plek zijn waar ik gelukkig ben. Ik wil er zijn voor de mensen van wie ik hou. Hierbij moet ik wel op mijn eigen grenzen letten, maar dat leer ik steeds meer. Ik leer nu dat het belangrijk is om evenwichtig te zijn. Het juiste evenwicht op gebied van werk en gezin.”

 

  

Pictures by the lovely @angelina_cura

 

Interieur is duidelijk een passie van jou. Daarnaast heb je ook echt passie voor jouw baan op het kinderdagverblijf. Passie voor kinderen, hoe uit zich dat?

“Ik hou van kinderen. Zij zijn het mooiste op de wereld. Als het kan zou ik alle kinderen adopteren. Ze zijn zó onbevangen. Hoe ze naar je toe rennen... Ze nemen je precies zoals je bent en ze oordelen niet. Bij kinderen kan ik 100% mezelf zijn. 100% Angelina.

De liefde voor mijn eigen kinderen is ook onbeschrijfelijk. Ik heb twee zonen en één dochter. Mijn schoondochters zeggen vaak: 'Jullie hebben zo een sterke band, ik zie dat jullie van elkaar houden.'

Al mopperen wij ook weleens op elkaar hoor... Hihi. Dat mag best gezegd worden. Ik merk trouwens dat mensen (van buitenaf) dat ook waarderen om te lezen. Dat niet alles perfect is. Dat er erkenning is voor bepaalde situaties en dat je niet alleen bent. Daardoor durf ik er ook voor uit te komen dat ik soms lomp kan zijn. Mijn kinderen zeggen altijd: lomp, maar nooit saai!”

 

 

Pictures by @moesengrietnl

 

Familie is belangrijk voor je. Wat heb je van huis uit meegekregen?

“Oef, best veel. Ik ben natuurlijk opgegroeid in twee culturen. Van mijn vader heb ik het temperament meekregen. Mijn dochter zegt altijd: 'Je wordt niet snel boos, maar áls je boos wordt...'. Het koken heb ik bijvoorbeeld weer totaal niet overgenomen. Leen kan heel lekker koken, mijn kinderen ook. Maar ik vind koken niet bepaald leuk. Ik zet liever een grote eenpanspasta op tafel zonder gedoe, dan dat ik (zoals mijn ouders) al om 6u s'ochtends de knoflook en uien sta te pellen, zodat ik vanaf 10u alles kan laten pruttelen. Al kan ik wel echt genieten van mensen die dat wél doen. Ik hou van lekker eten, ik zwijmel weg bij perfect-gedekte-tafels, salades die tot in de puntjes zijn gestyled en mooi servies.

Mijn liefde voor interieur heb ik absoluut van mijn moeder. Zij is zo creatief. Zij maakt van een paar dozen een heel poppenhuis. Zij bekleedt alles wat haar ogen zien. Van behangen, tot boren tot deuren bekleden. Als ik dan vroeger thuis kwam van school, was de inrichting weer helemaal op z'n kop gezet (tot ergernis van mijn vader, haha).

Ook heeft zij mij geleerd dat mooi niet altijd duur hoeft te zijn. Al heb ik met de tijd wel geleerd dat goedkoop soms ook duurkoop kan zijn. Tuurlijk, ik shop ook bij de Kwantum, Karwei en Leenbakker. Maar ik merk wel écht het verschil in kwaliteit. Dat is het 'nadeel' aan een interieur-kenner zijn.

Ik koop liever één mooi, kwalitatief en sfeervol item waarvoor ik hard moet sparen. En waar ik jaren lang van kan genieten, dan dat ik 10 producten in één keer koop, waarvan ik weet dat ik ze binnenkort weer moet vervangen.”

 

 

Pictures by the lovely @angelina_cura

 

Wat zijn jouw ultieme interieur-tips die jij de lezers graag mee wil geven?

“Alles moet kloppen. Als je bijvoorbeeld een grote eyecatcher als lamp hebt in de woonkamer, hang dan een rustige lamp in de eetkamer. Bewaar het evenwicht. Obstakels zijn overbodig, zorg dat je goed door de ruimte heen kunt kijken. Geen grote planten of decoratie-stukken voor de ramen, hou het open en transparant. Ook met kleine aanpassingen kun je het interieur een stuk warmer aankleden. Denk aan een muurtje schilderen, hout toevoegen voor de warmte, of het toevoegen van een vloerkleed.”

 

  

Pictures by the lovely @angelina_cura

 

En dan hebben we, zoals altijd, nog wat zinnen die je mag afmaken zodat we je nóg beter leren kennen…

 

Ik heb Leen leren kennen… “Toen ik stiekem naar de disco ging! Mijn Italiaanse vader heeft mij altijd heel beschermend opgevoed. Op een dag liet mijn moeder mij stiekem naar de disco gaan, en daar was Leen. Voor hem liefde op het eerste gezicht, voor mij nog niet. Hij heeft echt flink z'n best moeten doen. Ik was de makkelijkste niet. En kijk ons nu gelukkig zijn.”

 

Mijn dierbaarste moment... “Na het overlijden van mijn vader hebben wij (mijn gezin) mijn moeder meegenomen naar Sicilië, Italië. Daar komt mijn vader vandaan. Hier hebben wij alle plekken bezocht waar hij de eerste 25 jaar van z'n leven genoten heeft van de bergen, de vis-plekken, de natuur, ect. Dit was een avontuur om nooit meer te vergeten.”

 

Drie interieur-items die ik nóóit weg zou doen... “1. De rozenkrans van mijn oma. Deze hangt over een lijst in de hal met daarin een foto van mijn vader en moeder. 2. Een gouden theeblikje, en een tekening van een kerk. Beide heb ik voor een paar euro bij de kringloop gekocht. Hier ben ik nog steeds helemaal verliefd op als ik ernaar kijk. 3. Ik heb een zwart/wit tekening laten maken van het geboortehuis van mijn vader. Dit heeft mij een fortuin gekost, maar tot de dag van vandaag is dat het mij nog steeds waard.”

 

Op mijn wensenlijstje staat... “De Bryck-bank heeft heel erg lang op mijn wensenlijst gestaan. Na lang sparen is deze wens nu eindelijk in vervulling gegaan. Nu staat de Ay Illuminate lamp hoog op mijn lijstje.”

 

Mijn grootste miskoop is... “Mijn bloemetjesgordijn. Haha, ik ben echt een miskoper! Maar dit gordijn was mijn grootste miskoop. De mevrouw in de winkel vertelde mij dat mijn interieur te effen en te saai is. Nou, dat is niet leuk om te horen. Dus ik ging op haar advies af. Een bloemetjesgordijn... Wat een spijt! Gordijnen zijn een duur grapje. Dus hier heb ik wel écht van geleerd: Ik moet kopen wat ík mooi vind!.”

 

Picture by the lovely Leen

 

Angelina’s Moes & Griet favorieten:

1. Roomspray | Secret Garden
Angelina: “Het ziet er heel mooi uit en je huis ruikt er heerlijk door!”

2. Duurzame Bamboe Lamp | Koffieboonzakken
Angelina: “De lamp is nóg mooier in het echt, dan op de foto's!”

3. Cushion Mist | Cotton Vintage
Angelina: “De kwaliteit van deze collectie is zo mooi. Welke kleur is het eigenlijk? Soms lijkt hij grijs, soms beige. Zo zacht.”

 

Lieve Angelina, dank je wel voor dit gezellige, warme en vooral persoonlijke interview met jou. Wij zijn trots dat wij deze serie 'Beautiful Talks' weer met jou mogen oppakken.

Wil jij kans maken op twee producten uit onze geurlijn? En niks missen van mooie interieurs? Volg dan snel @angelina_cura & @moesengrietnl en laat ons weten wat jouw favorieten uit de geurlijn zijn. Wij delen iedere maand een nieuwe 'Beautiful Talks' met jullie dus hou ons in de gaten.

Liefs,

Moes & Griet

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »