Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
25 May 2019

Beautiful Talks: Odyvet

Beautiful Talks: Odyvet van de Vin. Eigenlijk hoeft haar achternaam er niet eens bij: als wij ‘Odyvet’ zeggen, weten jullie vast meteen wie wij bedoelen. Over haar prachtige boerderij in het Limburgse Susteren is al veel geschreven en gezegd; meer dan 65.000 interieurliefhebbers dromen weg bij het rauwe en toch warme interieur vol wit en zwart.

Odyvet heeft niet alleen een goed oog, ze weet ook van aanpakken: samen met haar man Jorg heeft ze de boerderij door de jaren heen drastisch opgeknapt. De vloeren zijn opnieuw gestort, oude muren gerenoveerd, ruimtes doorgebroken en oude elementen – zoals balken en plafonds – zijn opgeknapt. Inmiddels woont ze dus in haar droomhuis, maar deze creatieve duizendpoot zit zeker niet stil: naast interieuradvies, geeft ze ook workshops en verzorgt ze high-teas. Tijd voor een babbel!

Odyvet, jij woont al meer dan 20 jaar in het huis dat ooit van jouw opa en oma was. Was je al als kind verliefd op het huis? 

“Ik kwam er vrijwel iedere dag; mijn vader was er geboren en ons gezin woonde er naast. Het was ons tweede huis, je kon er lekker spelen. Er stond een grote schuur, er liepen kippen en konijnen rond en binnen was het mysterieus met allemaal kamertjes, trapjes en nisjes. Als ik aan die tijd terugdenk, krijg ik een blij gevoel – die fijne vibes roept dit huis in mij op. Toen mijn oma op mijn 24e stierf en het huis te koop kwam te staan, wist ik meteen dat ik het wilde hebben. Ik was toen al bezig met verven, spullen verzamelen, opknappen, iets maken van niks… In dit huisje kon ik mijn creatieve geest echt kwijt!”

   

In dit huisje kon ik mijn creatieve geest echt kwijt!

Je hebt onwijs veel verbouwd en veranderd aan het huis. Hoe verliep dat proces?

"Toen ik het kocht in 1998, had ik niet veel budget. Ik heb toen heel weldoordacht samen met mijn vader de basis verbouwd. Voor de vloeren was de keuze in die tijd nog heel beperkt, dus ik struinde antiekmarkten af voor motieftegels die je nu in de keuken ziet. Later heb ik samen met mijn man de betonnen vloer gestort met héél veel kruiwagens cement. Dat was zwaar werk, met name het gladmaken en aandrukken van de vloer, maar hij ziet eruit alsof hij er al meer dan 100 jaar ligt. Doordat het allemaal handwerk geweest is, zitten er deuken in, is het niet perfect. Maar dat was mijn bedoeling: ik wilde een sfeer creëren die leven ademt. En trouwens, ik ben gek op hard, lichamelijk werk en heb echt twee rechter handen (lacht). Een zak cement kost trouwens geen geld en je kunt er letterlijk een huis mee bouwen: waarom zou je dan niet zelf aan de slag gaan?”

  

 

Ha, dit klinkt alsof je eigenlijk liever bouwvakker had willen worden…

“Nou, je gelooft het misschien niet, maar ik vind het het allerfijnst om mijn werkkleren aan te hebben – die zou ik de hele dag door wel kunnen dragen, maar ik doe het maar niet (lacht). Dingen afbreken en opnieuw opbouwen, vies worden: ik vind dat heerlijk. Zo ben ik ook opgegroeid. Als ik vroeger een aardappel wilde eten, moest ik die zelf uit de grond in de tuin halen. Dat is waar dat aardse en pure in mij – en dus ook mijn interieur – vandaan komt.”

Jouw vloeren zijn opvallend omdat ze allemaal verschillend zijn: beton en motieftegels in de keuken, Franse plavuizen in de zitkamer, planken in de eetkamer…

“Inderdaad, de vloeren benadrukken de ruimtes. Met één vloer was het hier te netjes geworden. Dit is nonchalanter, dat past beter bij ons. Vloeren zijn trouwens echt het allesbepalende element in een interieur, nog meer dan muren bijvoorbeeld. Je huis krijgt een bepaalde sfeer door de vloer en het laat je meubels er op een bepaalde manier uitzien. Als ik zelf stylingadvies geef, dan kleed ik het huis in mijn hoofd helemaal uit tot de basis, de vloer dus, en bouw het daarna weer op. Als mensen hun interieur willen veranderen, denken ze vaak aan wat ze allemaal toe kunnen voegen, maar dat is de verkeerde aanpak: je moet vooral dingen weglaten, dan komt de architectuur van een huis tevoorschijn.”

 

      

'...het kleine beetje imperfectie creëert een soort levendige rust'

Jouw interieur is heel rauw en functioneel met veel hout en cement en basic kleuren, niet meteen waar je aan denkt bij een warm thuisgevoel. En toch heeft je huis dat wél. Hoe dan?!

“Ja, het is sober, maar wel gezellig. Ik gebruik met name aardse kleuren, felle tinten heeft dit huis niet nodig. Daarnaast mix ik harde met zachte materialen, dus bijvoorbeeld een koude, stoere betonnen vloer met een grof tapijt erover. Er mogen wat mij betreft ook scheuren in tafels en vloeren zitten, dat imperfecte vind ik nu net mooi. We hadden het net al over de vloeren: die zijn niet egaal gelegd, dat leeft! Dan heb je meer het gevoel dat je kunt bewegen en met je voeten op tafel en bord op schoot je eten op de bank kunt eten. Er kan hier zonder zorg een groep van 20 man komen eten of kids op speeldate komen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat er een lampje wordt omgestoten. Alle ruimtes voeden elkaar tot slot ook heel bewust. Geen enkele ruimte wijkt af; er zijn overal dezelfde kleuren, materiaalsoorten… Die herhaling in combinatie met het kleine beetje imperfectie creëert een soort levendige rust: gezelligheid, dus!”

 

  

Jij schrikt duidelijk ook niet af van zwart – voor veel mensen toch een best intimiderende kleur…

“Wit maakt een interieur Scandinavisch, zwart maakt het stoerder, zorgt voor een industriële touch. Daar houden mijn man en ik allebei van. Door de zwarte details krijg ik rust, veel meer dan wanneer ik dingen wit zou maken. Dat klinkt misschien wat gek, maar zwart trekt de aandacht, dus zie je de rommel op de grond niet (lacht). Zwart werkt zeker niet in elk huis, maar in ons huis wel. Daar is het ruimtelijk en licht genoeg voor.”

     

Wat is jouw favoriete plekje in huis?

"Zonder twijfel: de eetkamer. Deze ruimte is echt een eyecatcher met de stoere, zwarte pui en de bar waarvan we het betonnen blad zelf hebben gegoten. Het is zo’n fijne ruimte: de plafonds zijn hoog en je kijkt uit op de tuin. Er hangt ook een muziekinstallatie: muziek vind ik heel sfeerbepalend. Kaarsen aan, wat hapjes op tafel: meer heb ik niet nodig. Op zondagen geef ik hier mijn high-teas. Ik hoor heel vaak van mensen die het huis kennen van Instagram en dan op high-tea komen, dat ze het nóg mooier vinden in het echt. Het ziet er van buiten misschien klein uit, maar dan stap je binnen en gebeurt er iets met je. Mensen raken geïnspireerd als ze door het huis lopen en krijgen zin om thuis vooral dingen weg te laten. Missie geslaagd! (lacht)”

 

  

 

All pictures above by the lovely @odyvet

En dan hebben we, zoals altijd, nog wat zinnen die je mag afmaken zodat we je nóg beter leren kennen…

Ik kijk uit naar… “Ondanks dat ik van alle seizoenen houd, kijk ik uit naar de zomer. Het moment dat ik weer met mijn handen in de aarde kan wroeten: oohh! Ik ben echt een buitenmens, vind het heerlijk om buiten te koken en de tafel buiten mooi te dekken. Ik weet nog niet of we dit jaar op zonvakantie gaan, maar zo niet, dan maak ik hier zelf wel vakantie.”

Mijn motto is… “Dat geluk in jezelf zit. Ik ben bijvoorbeeld zeker niet iemand die thuis gaat zitten kniezen of iets moet kopen om gelukkig te worden. Ik maak mijn geluk zelf wel, door creatief bezig te zijn bijvoorbeeld.”

Mijn doel voor dit jaar is… “Ik stel niet echt doelen en plan ook liever niet. Doordat ik alles graag open houd, merk ik juist dat de mooiste ontmoetingen en kansen op mijn pad komen. Ik kijk gewoon wel wat de week me brengt en wie ik allemaal tegenkom. Ik leef vanuit mijn hart.”

Ik kan niet zonder… “Mijn rol als mama. Naast dat ik het fijn vind om hard te werken, ben ik ook echt een zorgend iemand - ik heb 20 jaar in de zorg gewerkt. Nu werk ik binnen de schooluren en als mijn dochter om 15:00 uur thuiskomt – alleen of met vriendinnen -, ben ik er voor haar met thee. Ik wil daar heel bewust van genieten, kinderen worden zo snel groot.”

Mijn perfecte zondagochtend is… “Daar heb ik twee scenario’s voor. Ofwel er komen gasten voor de high-tea, dan ben ik al heel vroeg in de weer met bakken terwijl mijn man en dochter nog liggen te slapen. En als ik een vrije zondag heb, dan maak ik een lekker ontbijtje, draai ik muziek, bedenk nieuwe recepten en gaan we buiten een stukje wandelen.”

Ik raak geïnspireerd door… “Mooie gebouwen. Een oude kerk of een rauw fabriekspand: hoe ruwer, hoe meer inspiratie. Architectuur geeft me meer nieuwe ideeën dan door een tijdschrift te bladeren.”

Limburg is mijn thuis omdat… “Ik hier ben geboren. Maar ondanks dat, en ondanks dat Limburg heel mooi, bourgondisch en dicht bij Duitsland en België is, zou ik overal wel kunnen wonen. Als ik wegdroom, dan denk ik aan een kasteeltje in een bos in Frankrijk of een huisje aan de zee… Ik weet zeker dat ik overal wel een thuis zou kunnen creëren – nogmaals: geluk zit in mezelf -, dat gevoel geeft me veel onafhankelijkheid.

 

Odyvet's Moes & Griet favorieten:

1. Ay Illuminate lamp Black Sisal

2. Tijdschriftenmand Uashmama

3. Shopper Bailey Mist

Lieve Odyvet, wat ben je een heerlijk mens en wat hebben wij genoten van dit mooie interview met jou! Wij blijven je sowieso volgen en zijn benieuwd naar je volgende klusproject.

Wil jij kans maken op een van de favorieten van Odyvet? En niks missen van mooie interieurs? Volg dan snel @odyvet & @moesengrietnl en laat ons weten wat jouw favoriet is. Wij delen iedere maand een nieuwe 'Beautiful Talks' met jullie dus hou ons in de gaten.

Liefs,

Moes & Griet

Reacties
Mis het licht niet. Geld, macht, roem en rijkdom worden in een mum van tijd jouw titel. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van de Illuminati-broederschap, voor uw online initiatie, waar u ook bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze Baphomet beïnvloeden. zeg ja tegen je dromen. Hagel Baphomet..

1. Een geldbeloning
2. Een nieuwe, gestroomlijnde droomauto
3. Een nieuw huis in een land naar keuze.
4. Een maand vakantie (volledig betaald) naar uw toeristische droombestemming.
5. Beïnvloed uw merk/bedrijf wereldwijd
6. Bescherming tegen alle onderdrukkers
7. Een totale verandering van levensstijl
8. Toegang tot Bohemian Grove
9. Geboekte afspraak met topleiders en topberoemdheden in uw land.
10. 550 duizend dollar om een nieuw leven te beginnen.

Neem nu contact met ons op via e-mail: [email protected]
of whatsapp ons op +15082726801https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Illuminati worldwide Headquarter. - 13 Apr 2024 - 05:48
Mis het licht niet. Geld, macht, roem en rijkdom worden in een mum van tijd jouw titel. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van de Illuminati-broederschap, voor uw online initiatie, waar u ook bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze Baphomet beïnvloeden. zeg ja tegen je dromen. Hagel Baphomet..

1. Een geldbeloning
2. Een nieuwe, gestroomlijnde droomauto
3. Een nieuw huis in een land naar keuze.
4. Een maand vakantie (volledig betaald) naar uw toeristische droombestemming.
5. Beïnvloed uw merk/bedrijf wereldwijd
6. Bescherming tegen alle onderdrukkers
7. Een totale verandering van levensstijl
8. Toegang tot Bohemian Grove
9. Geboekte afspraak met topleiders en topberoemdheden in uw land.
10. 550 duizend dollar om een nieuw leven te beginnen.

Neem nu contact met ons op via e-mail: [email protected]https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Illuminati worldwide Headquarter. - 02 Apr 2024 - 23:38
Mis het licht niet. Geld, macht, roem en rijkdom worden in een mum van tijd jouw titel. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van de Illuminati-broederschap, voor uw online initiatie, waar u ook bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze Baphomet beïnvloeden. zeg ja tegen je dromen. Hagel Baphomet..

1. Een geldbeloning
2. Een nieuwe, gestroomlijnde droomauto
3. Een nieuw huis in een land naar keuze.
4. Een maand vakantie (volledig betaald) naar uw toeristische droombestemming.
5. Beïnvloed uw merk/bedrijf wereldwijd
6. Bescherming tegen alle onderdrukkers
7. Een totale verandering van levensstijl
8. Toegang tot Bohemian Grove
9. Geboekte afspraak met topleiders en topberoemdheden in uw land.
10. 550 duizend dollar om een nieuw leven te beginnen.

Neem nu contact met ons op via e-mail: [email protected]
https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Illuminati worldwide Headquarter. - 23 Feb 2024 - 19:54
Mis het licht niet. Geld, macht, roem en rijkdom worden in een mum van tijd jouw titel. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van de Illuminati-broederschap, voor uw online initiatie, waar u ook bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze Baphomet beïnvloeden. zeg ja tegen je dromen. Hagel Baphomet..

1. Een geldbeloning
2. Een nieuwe, gestroomlijnde droomauto
3. Een nieuw huis in een land naar keuze.
4. Een maand vakantie (volledig betaald) naar uw toeristische droombestemming.
5. Beïnvloed uw merk/bedrijf wereldwijd
6. Bescherming tegen alle onderdrukkers
7. Een totale verandering van levensstijl
8. Toegang tot Bohemian Grove
9. Geboekte afspraak met topleiders en topberoemdheden in uw land.
10. 550 duizend dollar om een nieuw leven te beginnen.

Neem nu contact met ons op via e-mail: [email protected]
https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Illuminati worldwide Headquarter. - 23 Feb 2024 - 19:53
Leuk interview!!! Prachtig huis!! Ik volg jullie beide graag❤️
The home rebel -shannah - 26 May 2019 - 12:07
Leuk interview en wat heeft Odyvet een prachtig huis! Ik volg haar graag en Moesengriet ook! Ik doe graag mee voor de ai illuminate lamp want dat blijft natuurlijk een droom ;)
Liefs Mewelina x
Mewelina - 26 May 2019 - 11:25
Wat een prachtig huis! En wat zou ik daar graag een High Tea willen ..,beste locatie ever!!
Mooi interview en mijn voorkeur zou uitgaan naar die prachtige lamp die ik ook bij haar zie hangen die zou bij ons nieuwe huis een prachtige plek krijgen.. Love it!
Janina - 26 May 2019 - 11:15
Mooi interview! Altijd al nieuwsgierig geweest na Odyvet en haar prachtige huis. Een volgende keer toch maar eens opgeven voor een lunch want dat is het ritje naar Limburg dubbel en dwars waard.
De ai illuminatie is een droomlamp voor mij, hij zou prachtig op mijn slaapkamer shinen!
Anja ( in_a_house) - 26 May 2019 - 10:14
Ik kan me het gevoel van Odyvet over haar huis helemaal in denken. Mijn oma en opa hebben ook altijd in Susteren gewoond en dat huis had ook allemaal hoekje en aangebouwde gedeelten.
Verder mooi geschreven, mijn complimenten.
De lamp is voor mij ook iets waar ik alleen maar van kan dromen.
Ingrid Jonkman - 26 May 2019 - 10:04
Heerlijk interview, ik wordt blij van mensen zoals Odyvet, inspiratiebron voor velen
Gerwine Saelmans - 26 May 2019 - 08:15
Wat een leuk artikel en wat een super gaaf huis.
Alles klopt gewoon, het is allemaal zo enorm goed op elkaar afgestemd, chapeau! Doen niet veel mensen je na....volgen doe ik jullie beide met veel plezier.
Ik zou heel graag de lamp winnen wát een blikvanger
Wendy Hutschemaekers - 26 May 2019 - 08:05
Mooi artikel! De lamp is favoriet van de favorieten :)
Die zou ik graag willen winnen!
Marlous - 25 May 2019 - 22:03
Wat een leuk stukje! Ik volg jullie allebei al heel erg lang. Ben fan van odyvet d'r huis! Ik doe heel graag mee voor de AY Illuminate lamp
Myrthe - 25 May 2019 - 17:29
Ik heb Odyvet en aantal jaren geleden ontmoet, toen ze een IG lunch organiseerde. Haar huis is zo prachtig. Ik was helemaal onder de indruk. Daarnaast is ze zelf ook nog eens een heel lief mens!
Leuk om dit interview te lezen. Mijn voorkeur gaat uit naar de lamp, dat is helemaal mijn stijl. Prachtig!
Lfs, Anita
Anita Vermeulen - 25 May 2019 - 14:53
Wat een warm interview ♡ ik heb de lieve odyvet eens ontmoet via een insta lunch ! Daarbij gaf zij ditmaal een rondleiding door haar hele huis , zelfs de slaap kamer, ze woont zo mooi ik was op elke ruimte verliefd! En de Ai Illuminati is een droom voor mij , maar wat voor item ook uit jullie webshop , ik vind alles mooi in jullie collectie !Liefs Patricia Henskens
Patricia Henskens - 25 May 2019 - 13:54
Geweldig mooi interview.
1x Tijdens een insta lunch Odyvet mogen ontmoeten in haar mooie huis. Dat was de lange rit meer dan dubbel en dwars waard.
Lfs, Mirjam
Mirjam - 25 May 2019 - 13:41
Heel leuk interview! Ik ga jullie account beter in de gaten houden, dit onderdeel kende ik nog niet.
Yvonne - 25 May 2019 - 12:43
Ondanks dat Osyvet in mijn geboortedorp Susteren woont ben ik nog niet bij haar gaan high teaen. Dat ga ik beslist nog eens doen. Alles in haar huis vind ik mooi. Maar helemaal verliefd ben ik op de lamp van Ai Illuminati. Ik heb zelf de witte linnen versie, maar gt zwarte visnet zou ook geweldig staan in ons vakantiehuisje in Zeeland
Marlie Palmen - 25 May 2019 - 12:30
Laat een reactie achter
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »