Panier
0 articles
Aucun produit n’a été trouvé...
Liste de souhaits
articles
Vous devez être connecté(e) pour utiliser cette fonction...
Se connecter
Si vous avez un compte, connectez-vous
S'inscrire
L'inscription à notre boutique permettra d'accélérer votre passage à la caisse lors de vos prochains achats, d'enregistrer plusieurs adresses, de consulter ou de suivre vos commandes, et plus encore.
18 Mar 2022

Wat is het verschil in behangsoorten en waarom is dit relevant?

Niet elk behang is hetzelfde en niet elk behang is geschikt voor elke ruimte. Zo heb je behang wat goed werkt in nieuwbouw huizen en behang wat goed kan in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of toilet. Maar wanneer kies je nu voor welk behang en waar moet je extra op te letten?

Om deze vragen te beantwoorden beginnen we met de verschillende soorten behang en de voor- en nadelen hiervan.

   

 

 

Vliesbehang

Dit behang dankt zijn naam aan de achterkant, aangezien deze is gemaakt van vlies. De voorkant bestaat uit papier, vinyl of textiel en kan een motief bevatten. Dit behang is doorgaans 52cm breed, al zijn er merken die breder vliesbehang verkopen zoals Arte. Dit behang is helemaal afgewerkt en na het aanbrengen hoef je er niets meer aan te doen. De prijzen voor vliesbehang variëren sterk. Dit heeft niet zozeer met het soort behang te maken, maar meer met de voorkant/bovenste laag van het behang en hiermee het materiaal.

Nadeel: vliesbehang kan met temperatuurverschillen lichtelijk krimpen.

Voordeel: Het behang is helemaal afgewerkt en hoeft na aanbrengen niet meer behandeld te worden.

 

  

 

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang wordt geprezen omdat het enorm sterk is. Daarnaast is het goed te gebruiken om scheuren in een wand mee te overbruggen. Een kenmerk hiervan is dat het altijd na aanbrengen nog gesausd moet worden in een gewenste kleur. Glasweefselbehang kenmerkt zich door de gaasachtige structuur. Doordat dit zo sterk is, wordt het vaak in publieke ruimtes gebruikt zoals kantoren of ziekenhuizen. Hierdoor heeft het niet direct een huiselijke of elegante uitstraling. Een voordeel is dat het meerdere keren overschilder baar is, een nadeel is: mocht je het zat zijn, dan is er heel wat geduld nodig is om dit te verwijderen van de wanden.

Nadeel: moeilijk te verwijderen

Voordeel: ontzettend hufterproef

 

 

Renovliesbehang

Dit behang wordt vaak gebruikt in nieuwbouwhuizen omdat er gemakkelijk overheen te behangen is, en omdat het net als glasweefselbehang scheuren kan overbruggen. De ondergrond voor renovliesbehang moet wel goed glad zijn. De rollen zijn vaak een meter breed en worden geperst. Hierdoor zijn ze in verschillende grammen verkrijgbaar. De meest verkochte zwaarte is 150 gram. Net als glasweefselbehang is ook renovliesbehang meer een basisbehang en zou je hier bijvoorbeeld een vliesbehang overheen kunnen plaatsen.

Nadeel: niet meteen afgewerkt

Voordeel: een sterke basis waar je verschillende kanten mee op kunt.

 

Kort samengevat zijn glasweefselbehang en renovliesbehang goed als basis en breng je met een mooi vliesbehang sfeer in een ruimte.

 

 

Als laatste is er tegenwoordig behang wat je kunt toepassen in de badkamer (zelfs in de douche) en buiten. Dit is een speciaal behang wat soms na het aanbrengen nog wordt behandeld met een beschermende coating. Deze behangsoort hebben we momenteel niet op de webshop staan, maar gebruiken we wel in onze persoonlijke adviezen. Dit, omdat dit behang wat extra ondersteuning nodig heeft. Mocht je interesse hebben in dit soort behang, neem dan hier contact met ons op en wij helpen je graag op weg bij het maken van een mooie en passende keuze.

 

Wil je dus sfeer in een ruimte brengen dan hebben we bij Moes & Griet een aantal mooie vliesbehangen voor je uitgezocht. Klik hier om deze te bekijken. Vraag je jezelf af waar je op moet letten bij het uitzoeken van een design? Lees dan hier onze blog over een behangprint uitzoeken. Hieronder hebben we wat beelden om je te inspireren. Mocht je persoonlijk advies willen over een passend behang in een bepaalde ruimte, laat dan hier je gegevens achter en interieurontwerpster Nuria neemt persoonlijk contact met je op.

 

Behang Zen | Crane Dance

 

Behang Panthera | Tropical

 

Behang Panthera | Leaves

 

Op zoek naar nóg meer informatie over behang? Lees dan deze blog:

Wanneer is behang een goed idee?

Welke kamer zou jij graag willen behangen?

Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons weten of gebruik @moesengriet | #moesengriet onder je foto.

Liefs,

Moes & Griet

Écrivez le premier commentaire...
Laisser un commentaire
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? Oui Non En savoir plus sur les témoins (cookies) »