Cart
0 items
No products found...
Wishlist
items
You need to be logged in to use this feature...
Login
Log in if you have an account
Register
By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.
25 Mar 2022

Waar moet je op letten tijdens het uitzoeken van behang?

Behang wordt vaak gezien als een ouderwets fenomeen in een interieur. Niets is minder waar. Het behang van tegenwoordig is tijdloos en het kan op verschillende manieren toegepast worden. Je hebt verschillende soorten, structuren en motieven. Er zijn een aantal aspecten die handig zijn om in de gaten te houden bij het uitzoeken van behang. Welke dit zijn lees je hieronder. 

 

Functie

Het eerste wat je voor jezelf bedenkt als je een behang uit gaat zoeken is de vraag: Wat is de functie van het behang? Wil je behang aanbrengen voor sfeer of voor bescherming? Beide punten functies behandelen we hieronder.

 

Behang om sfeer te creëren:

Het is van belang om van tevoren te weten in welke ruimte je het behang wil aanbrengen. Is het de woonkamer, waar je vaak bent. De hal waar je iedere dag binnenkomt en naar buiten gaat. De slaapkamer waar je tot rust komt. Of de speelkamer van de kids die lekker overprikkeld mag worden.

 

Laten we voor het gemak even de woonkamer als voorbeeld nemen. Stel, je woonkamer is al helemaal af. Alle meubels staan op de juiste plek, de accessoires zijn al uitgestald en de verlichting hangt ook goed. Maar… Je hebt die éne muur die nog kaal is. Welk behang breng je daar dan op aan? Kijk naar de meubels om je heen: bevatten deze veel kleur, veel printjes en verschillende materialen? Ga dan voor een behang in een rustige tint. Let wel op, zorg dat het behang een mooi reliëf heeft om ’t spannend te houden. Klik hier voor een voorbeeld van reliëf behang. 

 

Heb je juist een hele rustige woonkamer met weinig speling, ga dan voor een lekker kleurtje met een speels motief. Let op; ga dan niet té uitbundig met kleur spelen, want dan staat het uit verhouding met de rest van het interieur.

 

 

Behang voor bescherming:

Ben je bang voor scheuren in je muur, omdat je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan kun je behang gebruiken om dat te voorkomen. Ook bestaat er afwasbare behang. Dit beschermd je muur tegen vlekken. Wil je meer lezen over behang wat gebruikt wordt ter bescherming lees dan hier onze blog post waar we er dieper op in gaan.

 

Meten is weten

Vaak lijkt iets op het internet super gaaf op de foto’s, en wanneer het dan binnenkomt is het kleiner of groter dan verwacht. Dit is een inschattingsfout en kan de beste overkomen. Ja, ook jou, haha! Daarom helpen we jou een handje voor een goede voorbereiding.

 

Meet de muur(en) op die jij gaat behangen. De breedte en de hoogte zijn van belang. Kies je een behang uit met een patroon? Zo ja, dan heb je te maken met een patroonhoogte. Hou hier rekening mee tijdens het behang berekenen. Bij elk behangproduct op onze webshop, staat onderaan een link om het juiste aantal rollen behang te berekenen. 

 

 

Ben je opzoek naar een mooi behang? Dan hebben wij bij Moes & Griet een aantal mooie vliesbehangen voor je uitgezocht. Klik hier om onze gehele behangcollectie te bekijken.

Mocht je persoonlijk advies willen over een passend behang in een ruimte, laat dan hier je gegevens achter en interieurontwerpster Nuria neemt persoonlijk contact met je op.

 

Op zoek naar nóg meer informatie over behang? Lees dan deze blog:

Wat is het verschil in behangsoorten en waarom is dit relevant?

Heb jij liever een drukke print, of een speelse structuur?

Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons weten of gebruik @moesengriet | #moesengriet onder je foto.

Liefs,

Moes & Griet

Be the first to comment...
Leave a comment
[powr-popup id=fe31d25c_1536594667]
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »